Política 22/04/2012

Rubalcaba que creu que el rei Joan Carles no està a l'ocàs del regnat

El secretari del PSOE reitera la crítica al monarca pel viatge a Botswana en una entrevista a 'El País' i diu que si ell fos el president del govern li hagués dit que no hi anés

Efe
1 min

BarcelonaEl secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, considera que Joan Carles de Borbó no es troba a l'ocàs del seu regnat, ja que ha assegurat que si alguna cosa caracteritza el monarca és "la seva capacitat d'adaptació". Ningú com ell, diu Rubalcaba en una entrevista a 'El País' aquest diumenge, ha sabut "adaptar la monarquia a les necessitats dels ciutadans i a les característiques del país".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El líder de l'oposició al govern espanyol ha reiterat que veu el viatge del rei a Botswana de cacera com una "equivocació" i que li ha transmès al monarca la seva opinió. També ha afegit que si hagués estat ell el president de l'executiu, li hagués dit al rei que no hi anés.

"Un govern ha de dir al rei què pensa", ha argumentat el líder socialista, que també considera que l'evolució del cas Urdangarin no afectarà tampoc el regnat de Joan Carles de Borbó.

S'ha mostrat partidari d'incloure la casa del rei dins la llei de transparència, encara que amb "certes limitacions" com les que tenen a veure amb la seguretat.

Sobre les mesures del govern del PP contra la crisi, assegura que quan governi el PSOE derogarà la reforma laboral i el copagament (que titlla de "medicamentazo") als pensionistes. Com a alternativa, ha defensat retallar d'altes bandes, com ara de defensa i obrir el debat sobre la mida de les forces armades i el retorn al Líban.

Rubalcaba ha titllat de "dolentíssima decisió" l'expropiació d'YPF per part del govern argentí, però ha dit també que el govern espanyol "podria haver fet les coses d'una altra manera".

stats