Política 02/05/2011

Rubalcaba diu "no es poden descartar represàlies" per la mort de Bin Laden

L'Estat no incrementarà el nivell d'alerta antiterrorista però durant aquesta setmana emprendrà mesures que es decidiran demà en una reunió de Zapatero i el gabinet de crisi

Miquel Codolar
1 min

MadridEl vicepresident primer, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha valorat la mort de Bin Laden que han anunciat els EUA com "una pèrdua enorme" i "un cop molt dur" per Al-Qaida. Ha destacat el lideratge de Bin Laden i el "seu carisma" dins el món del terrorime internacional, que tindrà "repercussions operatives complexes" tot i que ha destacat la importància de les "franquícies" de l'organització terrorista. Pel que fa a l'operació americana que hauria acabat amb la mort de Bin Laden, Rubalcaba ha explicat que no en té els detalls i fonts d'Interior han explicat que esperen rebre'n proves.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Rubalcaba ha apuntat que "no es poden descartar represàlies" després d'aquests fets. Malgrat això el nivell d'alerta antiterrorista de l'Estat no es tocarà i es mantindrà al nivell dos alt dels quatre que hi ha, un nivell que es va aplicar l'octubre passat. Durant aquesta setmana, però, el govern espanyol emprendrà mesures per afrontar la situació. Per això el president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, es reunirà demà amb el gabinet de crisi, i la ministra de Defensa, Carme Chacón, ja ha anunciat una reunió per estudiar mesures.

Ha reconegut que en l'assassinat del líder d'Al-Qaida hi ha "un element de pedagogia" per donar "un missatge de fermesa" i evidenciar que "davant qui ens vol canviar el sistema de vida ens defensarem amb fermesa i guanyarem". Davant la preocupació dels ciutadans ha indicat que "a l'Estat estem millorant cada dia la nostra capacitat de prevenció sobre el terrorisme radical islamista, estem més preparats i també ho està la comunitat internacional", ha exposat.

stats