Política 01/10/2011

Rubalcaba vol encarir un 10% el tabac i l'alcohol per combatre el dèficit sanitari

A la conferència política del PSOE que elabora les bases del programa electoral el candidat també ha defensat que s'han d'eliminar les exempcions fiscals a les empreses que contracten assegurances privades per als seus treballadors

Miquel Codolar/joan Rusiñol
1 min

MadridEl candidat socialista, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha explicat que vol encarir un 10% el tabac i l'alcohol -menys el vi i la cervesa-. Amb el sistema de finançament actual el 58% d'aquests impostos van a parar a les arques de la Generalitat, que és l'administració competent en Sanitat. També ha proposat l'eliminació de les exempcions fiscals a les empreses que contracten assegurances privades per als seus treballadors per disposar de 319 milions. En tercer lloc, vol deixar d'aportar diners de la Seguretat Social a les cobertures privades per accidents de trànsit o laborals. Ha dit que aquestes mesures són l'alternativa socialista al copagament i les privatitzacions.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ha dit que li preocupa molt el manteniment de la sanitat perquè "és la joia de la corona del nostre estat del benestar". Per això ha explicat algunes mesures que si guanya les eleccions prendrà per pagar el dèficit sanitari. Ha dit que obligarà les autonomies a destinar 3.000 dels 8.000 milions del nou sistema de finançament a pagar les factures pendents. També es facilitarien crèdits oficials per les autonomies que prenguessin la decisió d'acabar amb el dèficit sanitari abans. Les tres mesures anunciades han de servir per afrontar els 2.000 milions d'euros que seguiran faltant.

stats