Política 22/10/2011

Rubalcaba demana vots contra els independentistes bascos i Elorza es disculpa pels GAL

En un míting a Sant sebastià, Rubalcaba encoratja a lluitar "amb vots" contra els "independentistes radicals" mentre que Odón Elorza entona el 'mea culpa'

Acn
2 min
Alfredo Pérez Rubalcaba, en un míting a Sant Sebastià

Sant SebastiàEl candidat del PSOE a les eleccions generals del 20-N, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha encoratjat els ciutadans a lluitar "amb vots" contra els independentistes radicals d'Euskadi. En un acte a Sant Sebastià, l'exministre de l'Interior ha afirmat que la seva lluita era "contra els terroristes i els que donaven suport als terroristes" i no pas "contra les idees". "Els hem pres les bombes i a partir d'ara els hem de prendre els vots amb la força de la democràcia", ha reivindicat Rubalcaba en un míting que també ha comptat amb els parlaments del lehendakari Patxi López, que s'ha emocionat recordant els companys morts a mans d'ETA, i l'exalcalde de Sant Sebastià, Odón Elorza.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'històric exalcalde de Sant Sebastià, per la seva banda, ha aprofitat aquesta tribuna per entonar dos mea culpa. El primer, no haver consioderat iguals els morts "uniformats" que els "polítics morts". L'ara candidat per Guipúscoa ha demanat disculpes també per "no haver estat rotund, ferm i clar" a l'hora de "rebutjar els GAL".

El candidat socialista al 20-N ha reivindicat que la victòria contra ETA és de tots, des de les forces de seguretat, fins als jutges i els partits polítics però sobretot de la "societat basca". D'aquesta, ha dit que és plural perquè hi conviuen nacionalistes i no nacionalistes, els que parlen eusquera i els que nom els que porten fills a la ikastoles i els que no, però "tots són bascos", ha remarcat.

Davant d'això, Rubalcaba ha reivindicat la batalla socialista per "la convivència en llibertat". Així, ha encoratjat els ciutadans, de cara a les eleccions del 20-N, a combatre els "independentistes radicals" amb les armes de la democràcia, els vots obtinguts amb el "debat, les raons i les conviccions", ha concretat.

Als que l'havien acusat de perseguir les idees al País Basc els ha respost que no era cert, que perseguien "els terroristes i els que els donaven suport". Una vegada vençudes les bombes, ha conclòs: "Els hem tret les bombes i a partir d'ara els hem de treure els vots amb la força de la democràcia".

stats