CAP AL 20-N
Política 30/10/2011

Rubalcaba vol "obligar" les comunitats autònomes a invertir en sanitat

El candidat socialista a la presidència del govern espanyol proposa redistribuir les desgravacions de l'impost de societats per corregir un sistema que considera que només beneficia les grans empreses

Ara
2 min
Alfredo Pérez Rubalcaba, en un míting a Múrcia / EFE

Múrcia p { margin-bottom: 0.21cm; } El candidat del PSOE a la presidència del govern, Alfredo Pérez Rubalcaba, s'ha compromès aquest diumenge a “obligar” les comunitats autònomes a invertir en sanitat. En un míting a Múrcia s'ha mostrat en contra del copagament sanitari, per “injust”, i ha alertat que el PP aplicarà retallades “no de despesa, sinó de drets”. A més, ha advertit que “l'austeritat sense contrapartides pot portar a una depressió molt seriosa”. Rubalcaba s'ha compromès a reformar l'impost de societats per redistribuir les desgravacions que preveu, de manera que siguin més igualitàries per a les empreses, independentment de la seva mida. Es tracta, segons ha explicat, de corregir un sistema que considera que només beneficia les grans empreses, informa Efe.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els recursos que s'obtinguessin d'aquesta reforma, que no ha quantificat ni detallat, es destinarien a ajudes per a emprenedors, treballadors autònoms i petites i mitjanes empreses. "És impopular parlar d'impostos, però cal fer-ho, cal dir a la gent d'on traurem els diners", ha afirmat, després del que ha recordat la seva proposta d'obtenir fons per estimular la contractació de joves i aturats que fa molt de temps que són a l'atur d'un nou impost a grans fortunes i de la recuperació del patrimoni, perquè "no tots pateixen igual".

Pérez Rubalcaba ha demanat al Banc Central Europeu que abaixi els tipus d'interès perquè les empreses puguin accedir al crèdit, la qual cosa, unida a la combinació per part dels governs de mesures d'austeritat amb polítiques de creixement, "que són les que creen ocupació", ajudarà a sortir de la crisi, perquè" l'austeritat sense contrapartides pot portar a una depressió molt seriosa". Davant unes 3.000 persones ha posat èmfasi en la seva proposta de finançar escoles infantils per a nens de fins a tres anys "perquè la desigualtat al bressol no acabi sent el bressol de totes les desigualtats". Ha dit creure en un “Estat auster, però que gasti bé, que distribueixi, en els projectes col·lectius, en la cohesió social, no en el 'A qui Déu la hi doni, Sant Pere la hi beneeixi'".

stats