Política 22/08/2011

Rubalcaba proposa retallar un 20% les diputacions per estalviar 1.000 milions d'euros

També se suprimirien 1.000 càrrecs públics amb els seus assessors, i les diputacions passarien a ser un consell d'alcaldes sense estructura política que es dedicaria exclusivament a la gestió

Miquel Codolar
2 min

MadridEl candidat socialista a les eleccions espanyoles, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha concretat la reforma que vol fer de les diputacions, que es basa a retallar-les en un 20% per estalviar 1.000 milions d'euros. Per fer-ho, ha dit que vol suprimir directament més de 1.000 càrrecs polítics i els seus assessors. L'objectiu de Rubalcaba és que les diputacions passin a ser consells d'alcaldes sense estructura política que es dediquin exclusivament a la gestió. Les autonomies assumirien bona part de les funcions de les diputacions, que es convertirien en un òrgan que es dedicaria exclusivament a la gestió. El president del consell d'alcaldes seria un dels alcaldes, que Rubalcaba considera que seria la millor opció per representar els municipis i les províncies.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El candidat socialista ha detallat que l'administració s'ha d'aprimar perquè hi ha "moltes tecnologies que ens permeten gestionar millor" ja que "es poden donar més serveis amb menys despeses". Dels 1.000 milions aproximadament, un 20% s'estalviaran amb la retallada de càrrecs polítics, i altres grans despeses seran, per exemple, els cossos de bombers d'algunes diputacions. Entre les competències que deixarien de tenir les diputacions hi ha les educatives: Rubalcaba vol que les diputacions no puguin donar subvencions a les escoles, i demana que en tot cas ho facin les autonomies. Rubalcaba ha explicat aquesta iniciativa, que es materialitzarà en la conferència política i en el posterior programa electoral del PSOE. Ha explicat que no caldrà modificar la Constitució, només la llei de bases del règim local.

Per altra banda, Rubalcaba ha dit que si és president espanyol la primera llei que aprovarà serà la de la mort digna. El candidat ha confirmat que la coordinadora de campanya, Elena Valenciano, anirà de número dos a les eleccions espanyoles a la llista de Madrid.

stats