Política 16/03/2017

La façana de l'Ajuntament de Rubí apareix amb pintades contra l'acord pels pressupostos entre PSC, C's i PP

Aquest dijous a la tarda se celebra el ple per a l'aprovació dels comptes del 2017 enmig d'un clima polític local enrarit arran del cas de transfuguisme del novembre

A.s.
2 min
La façana de l'Ajuntament de Rubí aquest dijous al matí

BarcelonaLa tensió política a Rubí ha tornat a pujar uns graus després que es conegués l'acord per aprovar els pressupostos entre l'equip de govern (PSC + el regidor del grup de CiU Sergi Garcia), Ciutadans i el PP. Aquest dijous al matí han aparegut a la façana de l'Ajuntament unes pintades en contra d'aquest acord, i titllant-los de feixistes.

La façana de l'Ajuntament de Rubí

Els comptes de la ciutat s'aprovaran aquesta tarda en un ple enmig de la picabaralla política, que té el seu origen en el cas de transfuguisme –encara que tècnicament no ho sigui– d'un regidor del grup de CiU que va avortar una moció de censura que s'estava gestant contra l'alcaldessa Ana María Martínez. Aquesta tensió queda palesa amb aquests tuits.

La tensió també va pujar quan es va confirmar que la partida del pressupost del 2017 per al Servei Local de Català passava de 102.000 euros el 2016 a 85.552. Aquesta era una petició que havia fet el grup municipal del PP per asseure's a negociar els pressupostos. Després d'aquesta notícia també van aparèixer pintades a la seu del PSC de Rubí que deien "Amb la llengua no es negocia".

L'alcaldessa aquesta setmana ha lamentat que cap altre grup municipal, tret de C's i PP, han volgut asseure's a negociar amb ells uns pressupostos que són "molt similars" als del 2016, que van tenir el suport de quasi tota l'oposició (21 de 25 regidors). El cap de l'oposició, Xavi Corbera, d'ERC, havia dit que si no podien parlar del trànsfuga no hi havia res a negociar amb el govern municipal.

stats