Política 31/01/2015

Rull critica la visita "encapsulada" de Rajoy i la contraposa a l'aposta de Mas per "trepitjar el carrer"

CDC qualifica d'"excepcional" la manifestació de Podem a Madrid però assegura que la "gran revolució cívica i democràtica" a Catalunya passa per la independència

Acn
2 min
El coordinador general de CDC, Josep Rull. NURIA JULIA / ACN

Montcada i ReixacEl coordinador general de CDC, Josep Rull, ha criticat la visita del president del govern espanyol, Mariano Rajoy, per ser "un acte encapsulat, estrictament dels seus, tancat entre quatre parets i incapaç d'entendre què passa a Catalunya". Ha assegurat, així, que és aquesta la "diferència" amb el president de la Generalitat, Artur Mas, que era a Molins de Rei "trepitjant carrer, estant al costat de la gent i sabent com és el país real".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Aquesta és la diferència bàsica entre un i altre: un tancat a la Moncloa i parla de la nació pretesament més antiga d'Europa i Mas amb la gent, lluitant contra la crisi i creant llocs de treball", ha dit Rull. En aquest sentit, ha assegurat que si amb una autonomia Catalunya és capaç de crear ocupació amb "totes les eines, els instruments, la independència al nostre abast és un país amb una capacitat extraordinària de generar prosperitat".

De fet, i en aquest mateix sentit, ha parlat també de la marxa que ha convocat Podem a Madrid. "La gran revolució, democràtica, cívica i de progrés a Catalunya es diu estat propi i independència", ha dit. Rull, que ha posat en valor la convocatòria del partit de Pablo Iglesias assegurant que ha estat una marxa "excepcional", ha afirmat també, però, que "la gran transformació, més radical, més positiva, més cívica i més potent que es pugui fer a Catalunya" és que sigui "un país normal".

Rull, que ha afirmat que la seva formació mira les municipals centrant-se en l'eix nacional i social, ha apuntat també que "la virtut" del procés català és ser transversal i amb diverses ideologies polítiques al darrere. "Podem planteja canvis només en una ideologia, és un fenomen molt propi de Madrid, ho respectem, però la gran transformació a Catalunya no la fan aquest tipus de manifestacions sinó el procés sobiranista transversal", ha afirmat.

stats