Política 01/07/2015

Rull s'obre a buscar vies de col·laboració amb els crítics d'Unió

En declaracions a La Xarxa, nega que Mas estigui trencant l'acord del 14 de gener i avisa ERC que "seria impensable articular un govern a la Diputació de Barcelona sense el PSC"

Acn
2 min
Josep Rull, secretari d'organització de CDC, en un moment de l'entrevista amb l'ACN

BarcelonaEl coordinador general de CDC, Josep Rull, s'ha mostrat obert a estudiar vies de col·laboració permanent amb la plataforma Hereus d'Unió 1931. Ha indicat que ara toca negociar com s'encara el 27-S, però després es pot explorar algun tipus de col·laboració, i ha posat com a exemple el conveni estable de CDC i Reagrupament. "Podríem explorar alguna via d'aquestes característiques si ells volen, o vies de col·laboració en eleccions concretes", ha afegit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una entrevista a La Xarxa, Rull ha negat que Artur Mas estigui trencant l'acord del 14 de gener, perquè aquell pacte situava el lideratge en els partits i no en les entitats. També ha volgut presentar CDC com una força "moderada", valor que també reivindica Unió.

Rull ha apuntat que hi ha moltes vies de col·laboració possibles amb la plataforma d'independentistes d'UDC, com els convergents ja fan amb altres partits com Reagrupament. La idea, però, no és integrar-los dins de CDC. En tot cas, ha reiterat que la candidatura que planteja Artur Mas està oberta a aquests sectors democratacristians que estan per la independència. "Braços absolutament oberts", ha reblat.

Precisament sobre la candidatura, ha negat que Mas estigui trencant l'acord subscrit amb ERC i les entitats sobiranistes el passat 14 de gener, i ha argumentat que aquell pacte "partia de la base que qui tenia el lideratge són els partits, i les entitats complementaven aquest exercici de lideratge que tenien els partits". En canvi, ha continuat, el que proposa el president de la Generalitat és cedir el protagonisme a les entitats i no configurar llistes clàssiques de partit.

En aquest sentit, ha trobat "inaudit" que les forces de l'esquerra s'estiguin "reagrupant" i, en canvi, "l'únic espai que no es reagrupa amb la contundència que ho hauria de fer és el sobiranista". Ha fet referència aquí a la "tercera via que ve per l'esquerra" i que representa Podem , que ha reconegut que pot disputar-li la victòria a l'independentisme, com ja s'ha vist en aquestes eleccions municipals a Barcelona.

Negociacions a la Diputació de Barcelona

Pel que fa les negociacions per fer govern a la Diputació de Barcelona, Rull ha insistit en incorporar el PSC a l'acord que negocia CDC i ERC. "El nucli dur del pacte ha de ser entre CiU i ERC", ha afirmat, segons ha destacat 'La Xarxa' en una nota de premsa, "però el PSC no pot quedar deslligat". En concret, ha proposat repetir la fórmula de govern de la darrera legislatura, quan els socialistes tenien la vicepresidència cinquena de la corporació, ja que "el PSC governa municipis molt importants a la demarcació de Barcelona, com l'Hospitalet, Cornellà, Santa Coloma o Terrassa" i "seria impensable articular un govern a la Diputació sense el PSC".

stats