CAP A LES PLEBISCITÀRIES
Política 27/04/2015

Rull rebaixa tensions amb ERC i defensa la unitat d’acció

Ara
2 min
Rull rebaixa tensions amb ERC i defensa  La unitat d’acció

BarcelonaActuar “compactats” al Parlament

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Després d’una setmana marcada per les especulacions sobre la convocatòria del 27-S -amb toc d’atenció inclòs del president, Artur Mas, a ERC-, el coordinador general de CDC, Josep Rull, va fer ahir de bomber. Rull va intentar evitar la polèmica amb els republicans, que fins ara han preferit evitar el cos a cos, i es va mostrar convençut de la plena predisposició d’Oriol Junqueras a col·laborar més amb el Govern, l’endemà que Mas tornés a reclamar a ERC “remar en el mateix sentit”. “Tenim un pacte d’estabilitat i s’ha de complir, com més compactats estiguem al Parlament, més solidesa tindrem per explicar el relat del procés”, va defensar el coordinador general de CDC en relació a votacions com ara les de la política sanitària. El dirigent convergent confia que, fins al final de la legislatura, les relacions amb ERC “aniran bé”. “Per part nostra, serem impecables”, va dir.

Iceta veu la relació abocada al fracàs

Al seu torn, el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, va afirmar ahir que entre CDC i ERC no hi ha “la complicitat ni la sintonia política suficient per emprendre un projecte en comú”. En la presentació de la candidata del partit a Montcada i Reixac per al 24-M, M. Carmen Porro, Iceta va constatar “massa contradiccions” entre convergents i republicans per tirar endavant una aposta “amb prou solidesa”. Rull va retreure a Iceta que el PSC “no pot donar lliçons”, entre altres qüestions, perquè presenta 200 candidatures menys que CiU a les municipals.

El futur de les noves delegacions

Mentre les relacions entre el Govern i ERC centraven les declaracions a Catalunya, des de Viena el conseller de la Presidència, Francesc Homs, va avisar l’Estat que no podrà aturar les noves delegacions catalanes a l’exterior per més que recorri al TC la llei d’acció exterior, ja que estan “consolidades pel mateix Tribunal” a través de sentències. És el missatge que va transmetre Homs durant la visita de les instal·lacions de la futura delegació de Viena -situada entre el Parlament d’Àustria i l’Ajuntament de Viena-, que estarà operativa com a màxim al juliol. El delegat, Adam Casals, ultima els detalls per posar-la en marxa. “El que fem s’ajusta del tot a la legalitat”, va insistir Casals en declaracions a l’ACN, alhora que denunciava l’intent de l’Estat de “boicotejar” l’acció exterior catalana amb el seu recurs contra la llei, el desplegament de la qual ha sigut paralitzat. També s’obrirà aviat una delegació a Roma per a Itàlia i el Vaticà.

stats