ELECCIONS 2011
Política 06/05/2011

El conveni amb Ryanair i el nou Trueta, focus de disputa en el primer debat de Bosch i Puigdemont

La candidata del PSC defensa que governi la llista més votada i l'alcaldable de CiU diu que convé un canvi

Acn
2 min
Carles Puigdemont i Pia Bosch

BarcelonaCom solucionar el desacord amb Ryanair per evitar més retallades de vols i què fer amb l'Hospital Josep Trueta han estat els focus de disputa en el primer cara a cara entre la candidata del PSC, Pia Bosch, i el de CiU, Carles Puigdemont, a Ràdio Girona. Les postures continuen allunyades, ja que el PSC creu que el culpable de la situació amb Ryanair és la Generalitat i CiU defensa que cal canviar el sistema tarifari fixat per Aena.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Sobre l'hospital tampoc hi ha consens. Bosch diu que arguments tècnics obliguen a fer-ne un de nou mentre que l'alcaldable de CiU assegura que no s'ha d'enderrocar l'actual. La candidata socialista vol que governi la llista més votada i Puigdemont assegura que cal un canvi. Aquest divendres era la primera vegada que els dos candidats de les llistes més votades a les passades eleccions, Pia Bosch (PSC) i Carles Puigdemont (CiU), confrontaven posicions i propostes en un cara a cara radiofònic. La trobada ha durat una hora, que ha servit per conèixer quines són les principals propostes i també els principals retrets entre un i altre partit.

Els dos punts de més tensió del debat han sigut entorn de la situació que es viu amb les negociacions de la Generalitat i Ryanair i també sobre què s'ha de fer amb el projecte del nou Hospital Josep Trueta que el govern de CiU ha decidit aturar. El projecte del tripartit, que tenia data de finalització el 2016 i un cost de 250 MEUR, incloïa també enderrocar l'actual edifici.

Pel PSC és clar que cal continuar amb el projecte de l'exconsellera Marina Geli. Bosch ha recordat que hi ha informes tècnics que demostren que una reforma de l'edifici –que pateix problemes estructurals– no és eficient i que, econòmicament, és més avantatjós fer un nou edifici. Bosch també ha defensat que l'hospital "té massa llits" i que no és un edifici que s'ajusta a les noves atencions sociosanitàries que necessiten els pacients. L'alcaldable socialista ha demanat directament a Puigdemont què pensa fer si és alcalde i si demanarà que es reprengui el projecte anterior.

stats