Política 27/04/2011

Mas-Colell retreu a Salgado l'absència de "solidaritat moral i material per fer els ajustaments"

Salgado ha tornat a negar el fons de competitivitat per a Catalunya

Joan Rusiñol
1 min

MadridEl conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, ha retret a la vicepresidenta econòmica, Elena Salgado, que ha trobat a faltar "solidaritat moral i material per fer els ajustaments". En aquest sentit, ha indicat que no té sentit que el ministeri d'Economia tiri pedres a Catalunya des d'una "casa de vidre", al·ludint als problemes econòmics de l'Estat. Pel que fa al fons de competitivitat, ha indicat que si finalment el govern espanyol decideix donar una "vestreta significativa", encara que no arribi als 1.450 milions d'euros, el Govern l'acceptarà. El conseller també ha reclamat al govern de l'Estat que faci reformes estructurals i que no assumirà compromisos que no pugui complir.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La vicepresidenta d'Economia, Elena Salgado, ha negat a diverses comunitats autònomes, com Catalunya, el pagament aquest any del fons de competitivitat. Així ho han avançat fons de la reunió del Consell de Política Fiscal i Financera (CPFF) que es reuneix aquesta tarda a Madrid. Des del ministeri, treuen importància a aquestes informacions. Salgado ha reiterat que aquest any no abonarà els 1.450 milions que reclama la Generalitat per raons "jurídiques" i perquè el dèficit de l'Estat no els ho permet. Pel govern, aquestes no són raons suficients i insisteix que cal pagar aquest any la quantitat reclamada per poder complir l'objectiu de dèficit de l'1,3%. Així ho transmetrà aquesta tarda de primera mà el conseller Andreu Mas-Colell.

El Consell ha donat llum verda als plans de reequilibri del dèficit de 7 comunitats autònomes, entre les quals no hi ha Catalunya, com ja estava previst, perquè segueixen negociant. El pla de la Generalitat segueix com a "no qualificat". També s'ha acordat que el dèficit pel 2014 sigui de l'1% del PIB.

stats