Política 05/06/2012

Sánchez-Camacho només aconsegueix 11,3 milions d'euros de Foment

Els pressupostos de l'Estat es modificaran per incloure una partida del corredor mediterrani i una altra a la Nacional II

Joan Rusiñol
1 min

MadridEl PP de Catalunya ha aconseguit finalment que el ministeri de Foment inclogui algunes partides als pressupostos de l'Estat en matèria d'infraestructures. La presidenta del partit, Alícia Sánchez-Camacho, i la ministra Ana Pastor han explicat aquest dimarts a la tarda que els comptes preveuen una inversió directa d'11 milions per "avançar" a l'hora d'instal·lar l'ample de via europeu al tram entre Vandellós i Tarragona. Es tracta, segons han explicat, d'una intervenció necessària –i que el projecte tècnic permet fer ja– vinculada al corredor del mediterrani. La ministra ha tornat a reiterar que, pel govern espanyol, aquest eix que passa pel País Valencià i Catalunya és "prioritari".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els pressupostos també inclouran 300.000 euros per a la Nacional II entre Maçanet i Sils. Segons el ministeri, després de les correccions del projecte inicial, ha fet falta fer-ne un de nou per al desdoblament, fet que ha endarrerit les obres. La idea de Foment és poder començar les obres l'any que ve.

Sense assignació pressupostària, el PP aprovarà dues mesures més. Una, per buscar la col·laboració publicoprivada als accessos definitius al port de Barcelona (per aquest estiu es preveu que estiguin enllestits els provisionals), i l'altra, per buscar vies de finançament per als centres especials d'ocupació per poder mantenir els llocs de treball de persones amb discapacitats.

També s'admetrà una correcció tècnica que afecta el finançament de les institucions culturals de Barcelona.

stats