Política 06/05/2015

Societat Civil Catalana acusa 323 municipis catalans de no respectar la neutralitat política per penjar estelades

L'entitat espanyolista ha demanat a la Junta Electoral que "retiri" els símbols sobiranistes durant la campanya electoral

Efe
1 min
La bandera estelada penjada al balcó de l'Ajuntament de Tàrrega / ACN

BarcelonaSocietat Civil Catalana (SCC) ha acusat aquest dimecres 323 municipis catalans de no respectar la "neutralitat política" per posar estelades en espais i edificis públics. Segons l'entitat espanyolista, col·locar les banderes independentistes "afavoreix" els partits sobiranistes de cara a les eleccions municipals del pròxim 24 de maig.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En un comunicat, SCC ha informat del lliurament d'un informe davant la Junta Electoral Central (JEC) amb els diversos casos que han documentat sobre aquesta falta de "neutralitat" en època de campanya i ha demanat a aquest organisme que "retiri" aquestes estelades dels espais públics, "almenys durant la campanya electoral".

L'entitat liderada per Josep Ramon Bosch ha qualificat la presència de banderes sobiranistes com una "invasió" de l'espai públic i l'ha considerat "incompatible" amb l'obligació de neutralitat dels poders públics. SCC també argumenta que les estelades s'han convertit en "símbols partidistes", ja que partits com CiU, ERC o la CUP l'usen de manera "freqüent" en els seus actes.

stats