PARLAMENT
Política 01/03/2011

Solidaritat avisa Laporta que els estatuts li prohibeixen anar amb ERC a Barcelona

Els dirigents del partit es reuniran el proper dijous 3 de març per tancar la crisi iniciada per l'expresident del Barça

Núria Martínez
1 min

BarcelonaLa direcció de Solidaritat Catalana per la Independència (SI) es reunirà aquest dijous amb Joan Laporta per solucionar la crisi que ha creat l'expresident del Barça. Aíxí, Laporta ha donat a entendre que si Solidaritat no forma una candidatura al costat d'ERC i Reagrupament per competir junts per l'alcaldia de Barcelona, ell podria desmarcar-se de SI.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per la seva banda, el secretari general de SI, Uriel Bertran, ha insistit que "no hi ha risc de ruptura" i ho ha considerat "normalitat del debat polític" en el si de l'independentisme. Bertran ha expressat la confiança en que "el diàleg amb Laporta pugui arribar a bon port" i ha aclarit que "Solidaritat no es planteja l'expulsió de ningú". També, ha afirmat que "l'oferta que SI va fer fa mesos a ERC i a Reagrupament per formar una coalició encapçalada per un independent de consens segueix en vigor."

No obstant això, el diputat Alfons López Tena ha recordat a Laporta que els afiliats de Solidaritat van decidir que la coalició es presentaria a les municipals i que tots els integrants de la coalició estan obligats a "complir les regles del joc".

A la reunió del dia 3 acudiran els càrrecs executius de Solidaritat i representants de cadascuna de les set formacions que la integren.

stats