POLÍTICA
Política 04/07/2012

SI demana al Govern que blindi el model d'immersió lingüística

La formació independentista demana que es protegeixi la llengua davant una possible sentència negativa del TC sobre la LEC. Rigau assegura que "mai acataria una sentència que separés els nens per raó de llengua"

Marc Toro
1 min

BarcelonaSI ha demanat aquest dimecres al Govern que es blindi la immersió lingüística davant el "degoteig de sentències" que posen en dubte el model i abans de l'arribada d'una possible sentència negativa del Tribunal Constitucionall (TC) sobre la llei d'educació de Catalunya (LEC). El diputat independentista Antoni Strubell ha exigit a la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, que per "compromís patriòtic" no acati la darrera sentència del Tribunal Suprem (TS) que aboleix el català com a única llengua vehicular a les escoles. Strubell ha destacat la "situació d'irregularitat a Europa" que suposa aquesta sentència en negar la llengua pròpia del país com a principal en l'ensenyament. D'altra banda, el diputat ha recordat el gran suport que aquesta proposta ha rebut per part de la ciutadania i ha instat el Parlament a actuar per aturar el que considera que és un "genocidi cultural".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Rigau ha respost que es tracta d'un tema que el Govern "considera vital" i que el veritable efecte que tenen les sentències que ataquen la llengua és el d'enfortir l'"adhesió al model". En aquest sentit, la consellera ha assegurat que "mai acataria una sentència que separés els nens per raó de llengua".

stats