INDEPENDENTISME
Política 07/02/2011

SI inicia una campanya perquè la mesa del Parlament no freni la seva llei d'independència

López Tena explica que el seu partit promourà un enviament massiu de mails de suport a la proposta. Bertran demana a Mas que "plantegi ja" a Zapatero el concert econòmic

Efe
2 min
SI va lliurar al Parlament una proposició de llei que fixa la ruta perquè el Parlament declari unilateralment la independència.

BarcelonaSolidaritat Catalana per la Independència (SI) ha iniciat avui una campanya per reclamar a la mesa del Parlament que "no obstaculitzi" la tramitació de la seva proposició de llei d'independència de Catalunya, que consistirà en l'enviament massiu de missatges de correu electrònic. Segons han explicat en una roda de premsa els diputats i portaveus de Solidaritat Uriel Bertran i Alfons López Tena, la campanya s'inicia un dia abans que demà es reuneixi la mesa del Parlament per examinar les iniciatives que han estat presentades pels grups per tal que es passin al ple.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En teoria, ha indicat Bertran, "això no hauria de ser motiu de preocupació ni tindria per què donar peu a una campanya" perquè "fins ara sempre s'han admès a tràmit totes les iniciatives legislatives dels grups, però actuacions anteriors de la mesa en què s'entorpia l'activitat de SI ens han aconsellat que la portem a terme [la campanya]". Amb aquesta finalitat, els associats i simpatitzants de Solidaritat reenviaran "milers de correus electrònics" als set membres de la mesa i, a més, aquesta formació espera que la campanya, l'eslògan de la qual és "No emmordasseu el poble", s'estengui també a través d'internet per tal que els missatges arribin a molts ciutadans.

Segons ha explicat López Tena, "no hi ha precedents de rebuig" a tramitar una proposició de llei, i fins i tot hi ha una resolució del Tribunal Constitucional del 2005 sobre el pla Ibarretxe en la qual s'afirma que "una iniciativa legislativa només es pot recórrer a posteriori, és a dir, si ja ha estat aprovada per un Parlament però mai amb caràcter previ". "Esperem –ha subratllat– que els membres de la mesa no actuïn per conviccions polítiques, ni tinguin temptacions partidistes, sinó que ho facin en funció de les seves atribucions legals" i "no obstaculitzin" la tramitació de la proposició de llei d'independència que SI va presentar la setmana passada en el registre del Parlament.

Bertran ha reclamat també al president de la Generalitat, Artur Mas, que "plantegi ja" al president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, la seva proposta de concert econòmic i que "no demori més temps" aquesta qüestió. Segons han explicat, el que hauria de fer Artur Mas avui a Madrid "és negociar el concert econòmic, perquè és inadmissible que es demori per més temps la reivindicació que acabi l'espoli fiscal a què està sent sotmesa Catalunya". Després de precisar que "amb els 20.000 milions d'euros d'espoli es podrien duplicar els ingressos de la Generalitat ", Bertran ha expressat la seva por que Artur Mas "acabi acatant" la situació de "espoli fiscal".

stats