POLÍTICA
Política 29/12/2010

SI fa cas omís de l'acord de la mesa i s'autoconstitueix com a grup mixt sense dir res a C's

SI argumenta que el termini per a la creació dels grups acabava el 28 de desembre a les 24 hores i que "no és possible concedir la pròrroga demanada perquè la naturalesa de pròrroga exigeix la seva concessió dins del termini que es prorroga, i no quan ja s'ha extingit"

Acn
2 min

BarcelonaSolidaritat Catalana per la Independència ha decidit autoconstituir-se com a grup mixt sense dir res a C's i sense fer cas a l'acord de la mesa del Parlament, que ha donat aquest matí la pròrroga de vuit dies hàbils que havia demanat C's abans de la constitució del grup. SI, en un escrit que ha dirigit a la mesa del Parlament, Alfons López Tena, argumenta que el termini per a la creació dels grups acabava el 28 de desembre a les 24 hores i que "no és possible concedir la pròrroga demanada perquè la naturalesa de pròrroga exigeix la seva concessió dins del termini que es prorroga, i no quan ja s'ha extingit". SI ha nomenat Alfons López Tena portaveu del grup mixt per als propers quatre mesos i ha presentat sis proposicions de llei, una d'elles per declarar la independència. La mesa del Parlament ha atès la petició de Ciutadans i ha donat una pròrroga de vuit dies hàbils abans de la constitució del grup mixt. I és que tant SI com C's volen tenir autonomia política, i més tenint en compte que són ideològicament oposats.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

SI no ha fet cas a aquest acord i s'ha autoconstituït com a grup mixt sense dir res a C's. En un escrit que ha dirigit a la mesa del Parlament, Alfons López Tena argumenta que el termini per constituir grups parlamentaris va acabar a les 24 hores del 28 de desembre, i a les 9.30 hores d'aquest dimecres 128 diputats ja havien format grups parlamentaris. SI interpreta que els set restants, quatre de Solidaritat i tres de Ciutadans, han de formar el grup mixt, d'acord amb l'article 22.1 del Reglament, que diu que "els membres del Parlament que, d'acord amb el que estableix l'article 19, no s'integren en cap grup parlamentari en els terminis establerts queden incorporats al grup mixt".

En qualsevol cas, el que val és l'acord de la mesa, segons han remarcat fonts del Parlament, que han deixat clar que, ara per ara, el grup mixt no existeix. SI ha nomenat fins i tot portaveu per als propers quatre mesos, Alfons López Tena, i ha presentat sis proposicions de lleis, entre les quals en destaquen una per declarar la independència i una per regular les consultes populars per via no de referèndum.

stats