Política 13/02/2013

Rajoy: "No pretenc centralitzar res, però sí fer reformes"

Assegura que el seu govern actua des del "respecte" a les competències autonòmiques

Acn
1 min

MadridEl president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha negat taxativament aquest dimecres al Congrés, a preguntes del PNB, que tingui cap intenció de "centralitzar res", i ha afirmat que l'objectiu bàsic del seu govern és afrontar la crisi sempre des del "respecte" a les competències de les comunitats autònomes.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En tot cas, ha apostat per resoldre des del "diàleg" i "l'entesa" els conflictes de competències que puguin sorgir amb els territoris. Rajoy ha fet aquestes manifestacions en resposta a una pregunta del diputat del PNB, Aitor Esteban, que ha afirmat que en aquesta legislatura hi ha hagut una "tendència a la invasió competencial" de les comunitats autònomes i ha denunciat que les lleis econòmiques, com la de la transparència, unitat de mercat, la de bases de règim local o la de costes, sovint afecten les atribucions que territoris com el País Basc tenen reconegudes.

El president espanyol ha afirmat que l'objectiu bàsic del govern és afrontar la crisi i ho ha fet "sempre sent respectuosos amb les competències". "No és la meva pretensió centralitzar res, però sí fer reformes", ha dit.

En aquest sentit ha mostrat disposició a parlar amb el PNB o amb el govern basc sobre les competències i ha recordat que l'Estat ha presentat en aquesta legislatura tres impugnacions contra lleis basques, mentre que el País Basc ha presentat un recurs i dos conflictes de competències.

"Tan el govern com les comunitats tenim l'obligació de vetllar pel respecte a les competències i el repartiment que fa la constitució, i per tant és normal que hi hagi recursos, però també és normal que puguem dialogar perquè hi hagi entesa", ha conclòs.

stats