Publicitat
Publicitat

Rajoy: "No pretenc centralitzar res, però sí fer reformes"

Assegura que el seu govern actua des del "respecte" a les competències autonòmiques

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha negat taxativament aquest dimecres al Congrés, a preguntes del PNB, que tingui cap intenció de "centralitzar res", i ha afirmat que l'objectiu bàsic del seu govern és afrontar la crisi sempre des del "respecte" a les competències de les comunitats autònomes.

En tot cas, ha apostat per resoldre des del "diàleg" i "l'entesa" els conflictes de competències que puguin sorgir amb els territoris. Rajoy ha fet aquestes manifestacions en resposta a una pregunta del diputat del PNB, Aitor Esteban, que ha afirmat que en aquesta legislatura hi ha hagut una "tendència a la invasió competencial" de les comunitats autònomes i ha denunciat que les lleis econòmiques, com la de la transparència, unitat de mercat, la de bases de règim local o la de costes, sovint afecten les atribucions que territoris com el País Basc tenen reconegudes.

El president espanyol ha afirmat que l'objectiu bàsic del govern és afrontar la crisi i ho ha fet "sempre sent respectuosos amb les competències". "No és la meva pretensió centralitzar res, però sí fer reformes", ha dit.

En aquest sentit ha mostrat disposició a parlar amb el PNB o amb el govern basc sobre les competències i ha recordat que l'Estat ha presentat en aquesta legislatura tres impugnacions contra lleis basques, mentre que el País Basc ha presentat un recurs i dos conflictes de competències.

"Tan el govern com les comunitats tenim l'obligació de vetllar pel respecte a les competències i el repartiment que fa la constitució, i per tant és normal que hi hagi recursos, però també és normal que puguem dialogar perquè hi hagi entesa", ha conclòs.

Més continguts de Política

  1. Així es va omplint la Via Lliure de la Meridiana: més de 230.000 inscrits

    Més de 60 trams ja tenen una ocupació alta, però els organitzadors insisteixen que el ritme d'inscripcions és insuficient

  2. Tardà, al Congrés: "El 27-S els clavarem una puntada de peu al cul democràticament a les urnes"

    El cap de files d'ERC al Congrés acaba la seva intervenció en català animant a anar a votar el 27-S

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT