Política 13/07/2012

Sáenz de Santamaría justifica els aplaudiments dels diputats del PP a les retallades de Rajoy

La vicepresidenta espanyola afirma: "Si es tracta de salvar un país, a vegades un president ha de fer coses doloroses"

Joan Rusiñol
2 min

MadridLa vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, ha defensat aquest divendres els aplaudiments i crits de la bancada popular al ple de dimecres al Congrés dels Diputats, en què el president espanyol, Mariano Rajoy, va anunciar el paquet de retallades per estalviar 65.000 milions. A les últimes hores la polèmica s'ha accentuat per les paraules que va pronunciar la diputada Andrea Fabra. La número 2 de l'executiu espanyol ha dit que el grup popular va voler "aixoplugar" el seu president perquè estava anunciant mesures "sense disfressar-les". "Si es tracta de salvar un país, la seva economia, un president a vegades ha d'abdicar en determinades qüestions, ha de fer coses doloroses i necessàries".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Sáenz de Santamaría fet aquest divendres una intervenció llarga, abans d'entrar en matèria a la compareixença posterior al consell de ministres, per justificar un paquet de mesures –la majoria anunciades dimecres per Mariano Rajoy– que "no són senzilles, ni fàcils ni populars". Tot i això, ha assegurat que les retallades i les reformes són el "camí" per enfilar la recuperació econòmica de l'estat espanyol.

La número 2 de l'executiu espanyol ha demanat "unitat i responsabilitat" als ciutadans, conscient que es tracta d'un "esforç addicional" per als que tenen feina, que han de "pagar l'atur als que no en tenen". "Vivim un dels moments més difícils i traumàtics de la nostra història recent", ha admès. Ha afirmat, però, que només hi ha –a parer seu– dues vies: quedar-se de braços plegats o prendre les decisions que ha pres l'executiu del PP. "No podem mantenir aquest nivell d'interessos gaire temps", ha recordat, en referència a la pressió dels mercats i que tanca l'aixeta internacional del crèdit. Davant les protestes socials al pla anunciat dimecres, ha traslladat "un missatge d'esperança" perquè, segons ha dit, l'economia espanyola se'n sortirà.

stats