Política 22/12/2011

La vicepresidenta Sáenz de Santamaría ofereix "diàleg i moderació"

Mariano Rajoy ha presidit la presa de possessió de la nova responsable de Presidència

Joan Rusiñol
1 min

Madrid"Un pot tenir raó o no però tothom té les seves raons. I del contrast d'opinions sempre en surt la millor solució". Amb aquesta declaració de principis, predisposada al "diàleg i la moderació" i l'entesa amb les altres forces polítiques, ha pres possessió la nova vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría. Ha presidit l'acte al Palau de la Moncloa el president del govern, Mariano Rajoy, i diversos nous ministres de l'executiu espanyol. Entre ells, el nou responsable de l'Interior, Jorge Fernández Díaz. Hi havia també la presidenta del PPC, Alícia Sánchez Camacho.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A la vicepresidenta, que també és titular de Presidència, li ha passat la cartera de ministre el socialista Ramón Jáuregui, que li ha desitjat el màxim encert. Ha admès que són "temps difícils" en què a vegades cal triar entre "allò dolent i allò pitjor".

Sáenz de Santamaría ha fet una apel·lació a la "responsabilitat" de tothom i ha ofert "esforç, humilitat i perseverança". També ha reclamat als treballadors del ministeri, on ella va ser assessora jurídica de Rajoy quan n'era el ministre, que li facin evident la crítica quan s'equivoqui.

En una conversa breu informal amb periodistes, Rajoy ha admès que el consell de ministres de demà serà de tràmit amb alguns nomenaments d'alts càrrecs. El català Jorge Moragas ha confirmat que ell serà el cap de gabinet del president espanyol. Un dels probables secretaris d'Estat serà José Luis Ayllón.

stats