Política 24/03/2011

Sortu acusa el Suprem d'haver pres una decisió "política" al dictat del PP i del PSOE

La formació independentista basca anunciarà els nous passos que farà quan conegui tota la resolució de la sala del 61

Joan Rusiñol
1 min

MadridEn un comunicat, Sortu, la nova marca política de l'esquerra abertzale, acusa el Tribunal Suprem d'haver impedit que s'inscrigui al registre de partits per motius "polítics". Segons explica, la decisió respon a "l'estratègia del PSOE i del PP"."Volem denunciar que, en comptes d'analitzar arguments jurídics s'hagin basat en una decisió política", lamenten des de la formació.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Sortu insisteix que han fet els deures i que els estatuts que van presentar el febrer al ministeri de l'interior encaixen amb els requisits de la llei de partits:"Tant els estatuts presentats com l'activitat que ha mantingut Sortu els últims mesos compleixen amb la llei", asseguren els seus promotors. Per ells, la decisió que va prendre ahir a la nit la sala del 61, sense unanimitat, només pretén "tancar les portes a la il·lusió que s'estén per Euskal Herria, objectiu que el govern espanyol persegueix des que vam presentar el nostre partit". Avisa, però, que seguiran amb el full de ruta marcat per poder ser legals.

La formació abertzale donarà a conèixer els nous passos (el primer, un recurs d'empara al Constitucional) quan es faci públic el conjunt de la resolució judicial, probablement a principis de la setmana que ve. Tot apunta que el TC no prendrà una decisió a temps perquè puguin estar a les urnes a les eleccions del 22-M.

stats