Política 24/05/2011

El PP exigeix a Zapatero que se sotmeti a una qüestió de confiança

Els populars també avancen auditories per evitar que emergeixi dèficit com va passar a Catalunya

Joan Rusiñol
1 min

MadridPer la portaveu del PP al Congrés, Soraya Sáenz de Santamaría, els resultats de diumenge demostren que Rodríguez Zapatero "ja no té confiança ciutadana" i que, per tant, necessita reafirmar si encara té els suports parlamentaris que li calen al Congrés per poder aprovar lleis amb normalitat. Per això, el PP exigeix al president espanyol que se sotmeti a una qüestió de confiança. Si la perd, hauria de convocar eleccions anticipades.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

D'aquesta manera, els populars esquiven haver de presentar ells una moció de censura que els desgastaria perquè no tindria els vots necessaris per prosperar. Rajoy vol que la iniciativa la prengui Zapatero tot i que els populars tenen coll a avall que, per poc que pugui, el PSOE aguantarà al govern fins al final de la legislatura.

Sáenz de Santamaría també ha avançat que el seu partit farà auditories a les institucions on governaran de nou. L'objectiu és conèixer amb detall els números perquè no passi com a Catalunya, on el dèficit públic era superior a l'última xifra que havia donat el govern tripartit, avalada per Madrid. "Una cosa és el que deien els vells dirigents i una altra la que es van trobar els nous gestors", ha subratllat.

stats