POLÍTICA
Política 02/07/2012

Els magistrats del Suprem creuen que la retirada de cotxes oficials suposa un "menyspreu" a la seva "rellevància institucional"

La Sala de Govern del tribunal manifesta el seu desacord respecte la mesura imposada pel ministeri d'Interior i assegura emprendre "iniciatives oportunes" si es tracta d'una "injustificada discriminació"

Ara / Acn
1 min

BarcelonaLa Sala de Govern del Tribunal Suprem (TS) considera que la retirada dels cotxes oficials als seus magistrats, ordenada pel govern de l'estat, pot suposar un "menyspreu a la seva rellevància institucional" si només s'aplica a aquest tribunal i no a altres organismes de l'estat "d'anàloga o inferior rellevància". Així ho han expressat els magistrats en un comunicat aquest dilluns, on expliquen que esperen que la mesura "no signifiqui, com en principi sembla, una "injustificada discriminació institucional". Si fos així, la Sala de Govern adverteix que adoptaria "les iniciatives oportunes".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El Suprem "entén que els sacrificis econòmics que imposa la situació" del país "ha d'abastar totes les institucions i òrgans de l'estat, però no pot acceptar" que la mesura afecti només el tribunal, en contrast amb l'afectació inferior que tenen altres institucions.

Sí a la reducció de guardaespatlles

En el mateix comunicat, el TS admet, però, que es redueixin el número de guardaespatlles si es fa a totes les institucions. En tot cas, també opina que la forma amb la qual s'ha comunicat la decisió per part del govern a l'alt tribunal "no corresponen al procediment que s'ha de seguir en l'ordre institucional". Com que la reducció de guardaespatlles afecta "tots els poders, administracions i organismes per igual", el Suprem confia que "el govern seguirà protegint els magistrats que l'integren en funció de les circumstàncies de cada cas".

stats