Política 30/03/2015

Sabadell Lliure de Corrupció es mostra satisfeta amb la sentència i creu que les penes són "contundents i dures"

La plataforma destaca que es donen per vàlides les escoltes telefòniques i això els fa estar esperançats per a la resta de peces

Acn
2 min
La plataforma Sabadell Lliure de Corrupció atén els mitjans / ACN

SabadellSabadell Lliure de Corrupció s'ha mostrat satisfeta amb la primera sentència del 'cas Mercuri' que condemna a un any i quatre mesos de presó a l'exsecretari d'organització del PSC Daniel Fernández, l'exalcalde de Sabadell, Manuel Bustos, el seu germà Francisco Bustos i set d'anys inhabilitació a l'alcaldessa de Montcada i Reixac, Maria Elena Pérez. L'advocat de la plataforma, Raul García, ha afirmat a l'ACN que les penes són "contundents i dures", tot i que estan per sota del que ells demanaven com a acusació popular. Garcia també ha destacat que el jutge ha acceptat les escoltes telefòniques com a vàlides i no les ha anul·lat com demanava la defensa, cosa que els fa estar "esperançats" per la resta.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha condemnat a un any i quatre mesos de presó i a quatre anys i mig d'inhabilitació per tràfic d'influències Fernández i els germans Bustos, pel nomenament irregular a dit d'una alt càrrec de l'Ajuntament de Montcada i Reixac (Vallès Occidental) l'any 2012. L'alcaldessa de la localitat, Maria Elena Pérez, ha estat condemnada a set any d'inhabilitació per prevaricació.

Sabadell Lliure de Corrupció, com a acusació particular, ha valorat molt positivament aquesta sentència, en paraules de l'advocat de l'ALLAC Raúl García, que és qui ha portat la defensa jurídica de l'acusació popular. Garcia creu que el tribunal ha declarat "de manera exhaustiva" culpables els acusats i ha valorat que es fa "una menció específica" a la feina de la plataforma perquè en el cas del delicte de prevaricació s'ha acceptat el tipus que demanava l'acusació, i no el fiscal.

D'altra banda, ha destacat especialment que s'hagin acceptat les escoltes telefòniques com a prova al cas ja que la seva anul·lació era "un dels fonaments de la defensa". Garcia ha afirmat que es tracta "del tribunal més alt de Catalunya" qui ha determinat la "legalitat" de les escoltes i assegura que això els fa estar "confiats" per tal que prosperin la resta de peces de la investigació.

L'advocat ha recordat que es va establir una fiança perquè la plataforma pogués exercir l'acusació popular i que els hi va "costar molt" aconseguir els diners per poder exercir aquesta acusació. Creu que la sentència demostra ara que no volien fer res "amb mala fe" sinó que el seu objectiu era "portar el procés fins al final".

Garcia ha fet aquesta primera valoració a l'espera que els membres de la Plataforma Sabadell Lliure de Corrupció es reuneixin en les properes hores per fer un anàlisi més exhaustiu de la sentència.

stats