Política 18/09/2012

Saénz de Santamaría: "Aguirre mai ha dissimulat i no ocultaria motius per dimitir"

La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, descarta que la dimissió d'Esperanza Aguirre sigui per discrepàncies amb l'executiu espanyol i recorda que la fins ara presidenta de la Comunitat de Madrid "mai ha tingut pèls a la llengua ni ha dissimulat"

Efe
2 min
PRUDÈNCIA 
 La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, no va revelar ahir si Espanya demanarà el rescat als socis de l'euro.

MadridLa vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, descarta que la dimissió d'Esperanza Aguirre sigui per discrepàncies amb l'executiu espanyol i recorda que la fins ara presidenta de la Comunitat de Madrid "mai ha tingut pèls a la llengua ni ha dissimulat". "Si n'hi hagués [de discrepàncies], les hauria dit".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una entrevista a Telecinco, Sáenz de Santamaría ha considerat lògic que l'actual vicepresident de Madrid, Ignasi González, del qual ha destacat la seva llarga trajectòria, substitueixi Aguirre al capdavant de la Comunitat de Madrid si així ho ratifiquen els diputats madrilenys.

Davant aquest procediment, ha subratllat que el govern espanyol no té res a dir i ha recalcat que, respecte al relleu d'Aguirre com a presidenta del PP de Madrid, seran els òrgans del partit els que decideixin el que considerin millor.

Pel que fa a la possibilitat que les discrepàncies amb l'executiu de Rajoy en assumptes com la pujada de l'IVA o l'etarra Iousu Uribetxeberria siguin l'origen de la decisió d'Aguirre, la vicepresidenta espanyola ha assenyalat que Aguirre va ser molt clara a l'hora d'exposar els seus motius.

"Esperanza Aguirre sempre ha dit la seva als òrgans del PP, mai ha tingut pèls a la llengua per dir què pensa, i ara hem de respectar els motius que ha exposat, perquè no es caracteritza per dissimular o no afrontar els problemes amb la veritat", ha assenyalat.

Després de considerar que el secretisme amb què ha portat la seva decisió −de la qual va informar en primer lloc al rei Joan Carles i al cap del govern espanyol, Mariano Rajoy− demostra la seva lleialtat vers el PP, s'ha mostrat convençuda que Aguirre seguirà activa.

Segons la seva opinió, la presidenta madrilenya, a la qual ha qualificat de bona gestora i amb la qual ha assegurat sentir-se identificada, és un referent per a les dones que es dediquen a la política, perquè "ha obert un camí" i "ha marcat un estil propi".

La vicepresidenta espanyola ha recalcat que sempre s'ha de tenir clar que la política és una cosa temporal i que cal ser-hi el temps durant el qual es pot aportar alguna cosa.

stats