Política 28/04/2012

Sáenz de Santamaría: "Si hagués deixat el país com el va deixar el PSOE, em faria vergonya sortir de casa"

La vicepresidenta del govern espanyol ha contestat la vicepresidenta del PSOE, que va fer una crida a les joventuts del partit que sortissin al carrer per expressar el seu descontent amb les polítiques de Rajoy

Efe
1 min

MadridLa vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, ha criticat avui la crida ciutadana que han fet alguns dirigents socialistes per protestar contra les retallades, i ha afirmat durant la jornada inaugural del XVè Congrés del PP de Madrid que "si hagués deixat el país com el va deixar ells, li faria "vergonya sortir de casa". Les declaracions són vistes com una resposta les que va fer ahir Elena Valenciano, vicepresidenta general del PSOE, durant la celebració del congrés de les joventuts del partit. Va fer una crida als militants més joves del partit per a que surtin al carrer i expressin la seva oposició a les polítiques "intolerables" del govern de Mariano Rajoy.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Sáenz de Santamaría no ha volgut parlar més del llegat del PSOE perquè, segons ha declarat, "les conseqüències d'aquell deute són les que ens han col·locat en aquesta situació". En cap moment ha esmentat la pujada dels impostos, entre ells l'IVA, i ha subratllat que la situació és "pitjor del que s'esperava" i que sortir de la crisi cal "per desgràcia, fer esforços i sacrificis".

Malgrat tot, la número dos del govern espanyol ha volgut transmetre un missatge d'optimisme i esperança a les famílies que estan vivint dificultats. "Viurem mesos difícils, complicats. Ens costarà molt, pero la societat vol tirar endavant", ha afegit. A més del controlar el dèficit, ha aclarit, la crisi s'ha d'aprofitar per canviar i modernitzar les administracions públiques, l'educació i la sanitat.

stats