Política 06/05/2016

Sáenz de Santamaría: "En aquests quatre mesos, cada partit s'ha retratat"

La vicepresidenta reclama que després del 26-J es constitueixi un govern "estable" aviat

Ara
1 min
Soraya Sáenz de Santamaría durant la roda de premsa d'aquest divendres

BarcelonaLes pròximes eleccions del 26-J han de servir per clarificar el panorama polític espanyol. Així almenys ho ha considerat la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, que després de la reunió del consell de ministres ha assegurat que en els quatre mesos que ha durat aquesta legislatura "cada partit s'ha retratat" i els ciutadans han pogut veure "on es situa cadascú". Pel que fa al seu partit, ha afirmat que el PP aposta per constituir "un govern estable" com més aviat millor després de les eleccions.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La vicepresidenta ha reivindicat que la voluntat dels populars era forjar un acord de govern amb el PSOE, però que això no ha estat possible. Amb tot, ha assegurat que el govern en funcions ha seguit treballant des del marge de maniobra que la llei li permet i ha recordat que va ser "bo" aprovar els pressupostos perquè el país continués "funcionant" i avançant cap a la "recuperació".

Sobre l'intent dels partits de pactar una reducció de les despeses electorals, Sáenz de Santamaría ha instat les formacions a seguir negociant per arribar a un acord. Ha recordat, però, que els partits ja van fer "un esforç d'austeritat" en l'última campanya.

stats