Política 24/03/2011

Salgado diu que la crisi de Portugal és política i que no contagiarà l'Estat

Diu que "no és el moment" de pronunciar-se sobre la decisió de Moddy's de rebaixar la qualificació de 30 bancs i caixes espanyoles.

Miquel Codolar
1 min

MadridLa vicepresidenta econòmica del govern espanyol, Elena Salgado, ha manifestat que la situació de Portugal després de la dimissió del seu primer ministre, José Sócrates, és "de moment, una crisi política i caldrà esperar a veure les conseqüències". La també ministra d'Economia ha explicat que l'Estat seguirà fent el que ha fet fins ara pel que fa a la política reformista i intentarà arribar a acords "al més amplis possible". Finalment, ha dit que "no és el moment" de pronunciar-se sobre la decisió de Moddy's de rebaixar la qualificació de 30 bancs i caixes espanyoles.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

CCOO no ho veu tan clar

D'altra banda, el secretari de CCOO, Ignacio Fernández Toxo, ha declarat que veu Zapatero "excessivament optimista" sobre l'absència de repercussions a Espanya d'un possible rescat de la Unió Europea a Portugal, ja que ha assegurat que "alguna repercussió tindrà". A Los Desayunos de TVE, Toxo ha advertit que si finalment l'economia portuguesa rep suport financer per a evitar la seva fallida, desapareixerà "una de les barreres que separen a Espanya d'aquesta situació". Malgrat tot, ha matisat que la situació de l'economia espanyola és "diferent" a la de Portugal.

stats