Política 11/05/2011

Salgado farà "els aclariments pertinents" al Govern però reitera que no pagarà els 1.450 milions

El diputat d'ERC Joan Ridao critica que a més de "violentar la llei" el govern espanyol "es converteix en un morós sense posar-se vermell"

Miquel Codolar
1 min

MadridLa vicepresidenta econòmica, Elena Salgado, ha indicat, el dia després que el PSC evités aprovar una moció al Congrés per reclamar el pagament del fons de competitivitat, que es reunirà "amb el Govern per fer tots els aclariments pertinents les vegades que calgui", però insisteix que el govern espanyol no pagarà els 1.450 milions aquest any perquè així li ho permet fer la llei. Aquesta ha estat la resposta de Salgado a si pensava convocar la comissió bilateral entre l'executiu espanyol i el Govern per tractar el fons de competitivitat. La vicepresidenta econòmica ha reiterat que el govern espanyol compleix la llei, ha afirmat que el sistema de finançament és "complicat" i considera que demanar el fons de competitivitat no ajuda la ciutadania a entendre'l.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ha fet aquestes declarcions al Congrés responent una pregunta del diputat d'ERC Joan Ridao, que ha qualificat els vots negatius del diputats del seu grup a la moció de CiU com "l'enviament d'un missatge nefast perquè no només violenten la llei, sinó que es converteix en un morós sense posar-se vermell". Ha afegit que "a Catalunya l'opinió pública ja ha jutjat al govern espanyol" i ha lamentat que aquest any el govern espanyol no pagarà el fons de competitivitat perquè "té un problema de caixa i ha de centrifugar els seus deutes". També ha reflexionat que "aquest govern està més preocupat per donar satisfacció als mercats que a les autonomies que també són Estat". Finalment, ha denunciat la "situació sagnant" de Catalunya. La pregunta que li ha formulat és si pensava convocar la comissió bilateral entre l'executiu espanyol i el Govern per tractar el pagament del fons.

stats