Política 07/06/2011

Salgado reitera que el fons de competitivitat es pagarà l'any 2013

La ministra espanyola creu que els que reclamen l'avançament del fons desconeixen la llei

Efe
2 min

MadridLa ministra d'Economia del govern espanyol, Elena Salgado, ha reiterat avui que el fons de competitivitat previst per a aquest any en el nou sistema de finançament autonòmic no es liquidarà fins a 2013, tal com estableix la llei que regula el model. Salgado ha respost així al ple del Senat al parlamentari del grup mixt Pere Sampol, que ha preguntat a la ministra si considera que la decisió de no avançar aquest fons és igualitari per a totes les comunitats autònomes.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La ministra li ha recordat que la llei preveu fons de convergència, que són tant els de competitivitat com els de cooperació i que beneficien a moltes comunitats. Ha reiterat que la reclamació per part d'algunes comunitats del lliurament a compte dels fons de convergència corresponents a 2011 "suposa el desconeixement del marc legal que regeix la qüestió". Segons la llei, "no hi ha cap obligació" d'aportar aquests fons aquest any, sinó que s'haurà de fer en 2013.

Per la seva banda, el senador ha acusat el Govern de retallar l'assignació d'aquests fons a comunitats que com la seva, Balears, "han patit una pitjor finançament per càpita i aportat més recursos a l'Estat". En el cas de les Balears, ha dit, "suspendre un ingrés pressupostat de 240 milions d'euros significa retallar gairebé el 10 per cent del pressupost", tot i que el Govern autonòmic "ja havia realitzat la retallada de totes les comunitats" a termes relatius.

Ha demanat el senador una solució per evitar la fallida d'empreses proveïdores de les administracions públiques, ja que en cas contrari "el temporal que s'acosta és pitjor" del que ja s'ha passat. En la seva rèplica, la ministra ha assenyalat que totes les comunitats sabien que legalment no es pot fer aquest avançament i que, per tant, tots els consellers d'Economia van poder calcular i tenir-ho en compte a l'hora de dissenyar els pressupostos regionals de 2011.

stats