Política 17/09/2017

Sànchez (ANC): "Per cada cartell que retirin, en posarem 10 més en circulació"

L'Assemblea reparteix fullets pel 'sí' a la rambla de Catalunya en una acció que busca "desafiar" la fiscalia

Marc Toro
2 min
Membres de l'ANC amb els cartells

BarcelonaNi un pas enrere davant la repressió de l'Estat contra la campanya del referèndum. Aquest és el missatge que el president de l'ANC, Jordi Sànchez, ha donat aquest diumenge a la tarda a la rambla de Catalunya de Barcelona, on una cinquantena de membres de l'entitat han desfilat amb cartells a favor del 'sí' i han repartit fullets amb arguments per votar independència l'1-O.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Per cada cartell que retirin, en posarem 10 més en circulació", ha afirmat Sànchez, que ha assegurat que l'objectiu de l'acció d'aquesta tarda és portar "normalitat" a la campanya i "desafiar" la fiscalia, que "ha assumit funcions absolutament impròpies" i "ha agafat el comandament de les policies locals per anar a provocar tensió amb els ciutadans als municipis".

Jordi Sànchez, president de l'ANC

A tots aquells que des de divendres els estan identificant o que la policia els està retirant material de campanya, el president de l'ANC els ha demanat que no caiguin en "provocacions". "Hem de donar una resposta alegre, pacífica i cívica", ha dit, deixant clar que cal continuar sortint al carrer a fer campanya: "Sortim perquè no estem cometent cap delicte". Si fos així, ha assenyalat, el PSC i el PSOE, que aquest diumenge han tornat a cridar a l'abstenció l'1-O, "també estarien cometent un delicte". "Els agraïm que també facin campanya", ha ironitzat.

La comitiva, que ha arribat a ser d'unes 200 persones, ha arribat fins a la Gran Via i ha fet el recorregut de tornada pel passeig de Gràcia. Durant el trajecte s'ha cantat el ja famós "On són les paperetes?" o el "Passi-ho bé". Algun membre de l'ANC ha enganxat petits cartells amb l'anunci institucional de l'1-O i paperetes en parets, bústies i altres elements del mobiliari urbà.

Sànchez ha aprofitat l'acte per acusar el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, de "dinamitar l'estat de dret" i no haver tingut la "valentia" i "l'honor democràtic" de passar pel Congrés i el Senat i haver aprovat l'article 155 "a porta tancada" i "traïdoria" amb la finalitat d'aturar el referèndum. "Creiem que som més i que finalment les causes justes acaben guanyant l''Eix del Mal', que són aquells que no volen que votem, estan a la Moncloa i el seu dirigent és Mariano Rajoy".

stats