Política 12/01/2012

Sánchez-Camacho: "CiU va actuar de forma responsable ahir al Congrés"

La presidenta del PP català assegura que CiU va votar les retallades de Rajoy perquè "coneix la gravetat de situació" i perquè sap "que són mesures excepcionals que ens permetran començar a créixer"

Ara
2 min
La presidenta del PP català, Alicia Sánchez-Camacho -a la imatge amb la vicepresidenta, Joana Ortega- va exigir ahir la retirada de la taxa turística per pactar els comptes.

BarcelonaAlícia Sánchez-Camacho, presidenta dels populars catalans, ha lloat aquest matí, en una entrevista a Catalunya Ràdio, el paper de CiU en votar a favor de les retallades del govern de Rajoy al Congrés. Creu que la federació sobiranista va actuar de forma "responsable" perquè "coneix la gravetat de la situació" i perquè saben el que és trobar-se "Catalunya arruïnada". Tot i això, nega que hi hagi un pacte no escrit per als propers quatre anys en què CiU voti el PP a Madrid i el PP de Catalunya voti les lleis de CiU al Parlament català. Segons ha afirmat, el que sí que hi ha és un "diàleg estable".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Des del seu punt de vista, Mas no ha sabut jugar a la "geometria variable" perquè moltes vegades, poc abans d'arribar a una votació a la cambra catalana, encara "no saben si podran tirar endavant les seves iniciatives". Així, Sánchez-Camacho opina que pactar amb el PP "dóna estabilitat" al govern i "és el que la gent vol", perquè és millor que pactin "amb el partit que traurà Espanya de la crisi" que no pas amb els socialistes o ERC, "que ens hi han posat".

Favor previ

En competència per presentar-se com una opció política més responsable que la resta, Sánchez-Camacho ha corregit Sánchez Llibre i li ha dit que més encara que CiU, els primers responsables han estat els populars. Concretament, li ha dit que el PP ja va donar suport al Govern perquè van votar les lleis òmnibus a Catalunya "abans que CiU votés res a Madrid a favor del PP" i "sense tenir en compte que CiU va votar desfavorablement en la investidura de Rajoy".

Els pressupostos de la Generalitat

La presidenta del PP a Catalunya ha explicat quins són els principals esculls per votar a favor dels comptes de Mas per al 2012. La taxa turística, "que s'ha de reformular per no agredir un sector que encara és productiu"; el tiquet moderador, "que no pot ser igual per a tothom", i un pacte per a l'ocupació, "que s'haurà de consensuar", són les tres principals línies d'avanç perquè PP voti a favor dels pressupostos de la Generalitat. Tot i que opina que els ajustos no porten a sortir de la crisi, sí que creu que "es poden ajustar moltes més coses en les finances de la Generalitat", "per exemple, les ambaixades". Prefereix, la líder popular, que els ciutadans "paguin menys per les escoles bressol" i que les delegacions exteriors catalanes per incrementar les exportacions "tinguin menys recursos".

stats