Política 04/05/2015

Sánchez-Camacho retreu a C's que no impugnés el 9-N i ara vulgui impedir la marxa de la propera Diada

"Haurien de reflexionar. C's no va ajudar a que s'evités la farsa antidemocràtica del 9-N", respon la líder del PP català a Carina Mejías

Mario Martín Matas
3 min
La líder del PP de Catalunya, Alicia Sánchez-Camacho, valorant la signatura del decret / ACN

BarcelonaLa presidenta del PP català, Alícia Sánchez-Camacho, ha sortit al pas aquest dilluns de la proposta que havia fet dues hores abans la candidata de C's a l'Ajuntament de Barcelona, Carina Mejías, recomanant-li que defensin sempre l'estat de dret. C's havia assegurat que el seu partit intentarà impedir la mobilització prevista el proper 11-S a l'avinguda Meridiana, unes paraules que Sánchez-Camacho li ha retret recordant-li que C's no va impugnar la votació del 9-N i fins i tot va defensar que no era necessari fer-ho. "Haurien de reflexionar. C's no va ajudar a que s'evités la farsa antidemocràtica del 9-N", li ha respost la líder dels populars catalans.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tot i admetre que no havia escoltat la proposta de Mejías, davant les preguntes dels periodistes, Sánchez-Camacho ha lamentat que C's no posés els impediments "quan calia". "Quan es va produir el 9-N van dir que no calia presentar cap querella quan s'estava produint una inaplicació claríssima de la llei" i va haver se ser el govern espanyol qui va actuar en solitari, ha considerat. "La manifestació no és la qüestió prioritària, sinó garantir l'estat de dret", ha afegit en referència a la proposta de C's.

Campanya electoral

Alícia Sánchez-Camacho ha explicat també les previsions del PP de cara a les properes eleccions del 24-M, confirmant que el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, visitarà Catalunya en dues ocasions: la primera serà el proper divendres dia 8, quan està previst que faci un míting a Tarragona, i la següent el dilluns 18 de maig durant un acte a Barcelona amb el candidat Alberto Fernández-Díaz. La líder del PP català ha celebrat aquestes "importantíssimes" visites, un "gest molt significatiu" que demostra les prioritats de l'executiu central amb una de les comunitats autònomes "locomotores de la creació d'ocupació" i la seva estima cap a la segona de les capitals d'Espanya, ha afirmat.

El PP té previst una campanya propera i "molt municipalista", amb actes sectorials i reunions amb veïns, ha explicat Sánchez-Camacho, destacant també els perfils dels dos alcaldes més importants que té a Catalunya: Xavier García Albiol a Badalona i Manuel Reyes a Castelldefels, a més del candidat Fernández-Díaz a Barcelona. En qualsevol cas, ha assegurat també que s'intentarà convèncer als electors que el PP és "el partit del treball" i que, gràcies a la seva gestió, a Espanya es creen actualment 1.200 llocs de treball cada dia. "El PP és una bona marca de gestió que hem de saber explicar a tots i a cadascú dels veïns", ha assegurat.

Aquest raonament li ha servit també per valorar les enquestes que li donen al PP una pèrdua de suport a Catalunya, sobretot en detriment de C's, emfatitzant que les reformes del govern espanyol han permès començar a veure la sortida de la crisi: "Alguns som els que hem tret Espanya de la crisi i altres han anat a les televisions. Parlar per les televisions no treu a un país de la crisi", ha etzibat també en referència als partits de nova fornada. Sánchez-Camacho també ha carregat contra el partit d'Albert Rivera assegurant que, al igual que Podem, són "partits de moda" a qui se'ls comença "a veure el llautó". "A C's se li està començant a veure la veritable cara, pactant amb el PSOE a Andalusia la investidura de Susana Díaz", ha lamentat, quelcom que sota el seu punt de vista només demostra que només volen arribar al poder.

stats