Política 23/12/2011

Camacho condiciona la liquidació del deute amb Catalunya al fet que el Govern "s'esforci més" a ajustar

La presidenta del PPC subratlla que cal donar un termini “raonable” al nou govern espanyol perquè “valori com estan els comptes”

Ara
2 min

BarcelonaAlícia Sánchez Camacho ha assegurat aquest matí de divendres que el PP “complirà amb la llei” respecte als deutes de l'Estat amb Catalunya, com els 759 milions de la disposició l'addicional tercera de l'Estatut, així com als 1.450 del fons de competitivitat. Ara bé, ho ha condicionat al fet que la Generalitat "s'esforci més en els ajustos i reduccions que pot fer". En una entrevista a El matí de Catalunya Ràdio, la presidenta del PPC ha subratllat la necessitat de donar un termini “raonable” al nou govern espanyol perquè “valori” l'estat dels comptes públics, i ha esquivat confirmar si hi haurà algun avançament dels diners abans d'acabar l'any.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Camacho, que no ha volgut concretar el suport del PPC als pressupostos de la Generalitat del 2012, s'ha limitat a assegurar que actuaran amb “responsabilitat”. No obstant això, ha subratllat que hi ha punts amb els quals no estan d'acord, com la taxa turística o el tiquet moderador, i s'ha referit a “altres propostes” per recaptar i estalviar diners que no passen per apujar els impostos. En aquest sentit, ha assenyalat l'aprimament de l'administració proposada del PPC, amb el qual s'estalviarien “1.200 milions d'euros”. Camacho ha lamentat l'embolic amb el sou dels treballadors públics i ha assegurat que el Govern té altres mecanismes per compensar i obtenir recursos a través d'altres partides dels pressupostos, com ara l'abolició de delegacions de la Generalitat, les anomenades ambaixades, a l'exterior.

"L'error" del vot en contra de CiU

La presidenta dels populars catalans considera que el Govern s'ha equivocat en “no fer cas” d'algunes propostes de la mesa de la funció pública i ha qualificat “d'error” i de “manca de planificació pressupostària” el descompte de l'IRPF a la paga de Nadal abans d'abonar-la. “S'hauria d'haver previst la liquiditat per a aquest concepte”, ha sentenciat.

Sobre el no de CiU a la investidura de Rajoy, Camacho ha carregat contra Duran i Lleida i ha assegurat que la “ciutadania” no entendrà que donés suport a Zapatero i “ara” i no s'alineï amb un nou govern que, ha subratllat, “ha assegurat complir amb els terminis” i respectar les competències de les comunitat autònomes. “Amb el seu vot, completament versat a interessos partidistes, els catalans hi han sortit perdent”, ha subratllat Camacho.

stats