ELECCIONS MUNICIPALS
Política 08/12/2010

Camacho es proposa ara aconseguir l'alcaldia de Badalona i governar a Barcelona

Insisteix que el concert econòmic que defensa Artur Mas no té cabuda a la Constitució

Efe
2 min

BarcelonaLa presidenta del PP de Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, es proposa ara aconseguir l'alcaldia de Badalona (Barcelonès) i tenir un paper "decisiu" a Barcelona que li permeti ser també al govern de la capital catalana. Sánchez-Camacho s'ha fixat aquests objectius després d'haver obtingut el millor resultat per al seu partit en unes eleccions catalanes, havent recuperat la tercera posició al Parlament, en passar de 14 a 18 diputats.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El PP és ara la segona força a l'Ajuntament de Badalona, amb set regidors, i veu a l'abast que el seu candidat, el polèmic Xavier García Albiol, que ha centrat l'atenció mediàtica pel seu contundent discurs respecte a la immigració irregular, arrabassi la tercera ciutat de Catalunya al PSC. "Ara necessitem més presència al territori per poder desenvolupar el nostre projecte polític", ha afirmat la candidata, que ha afegit: "Governar a Barcelona és una gran possibilitat i es produirà".

El PP té actualment 283 regidors a tota Catalunya i participa en 34 governs municipals. Però només té tres alcaldies, la més important de les quals és la de Creixell (Tarragonès), amb una població d'uns 3.000 habitants. Fins ara, les "places" municipals més importants que han estat en mans del PP català han estat l'alcaldia de Sant Andreu de Llavaneres (Maresme) i el govern de la ciutat de Tarragona (Tarragonès), en què van participar després d'un pacte amb CiU.

D'altra banda, Sánchez-Camacho ha evitat replicar amb contundència l'expresident del PP català i eurodiputat Aleix Vidal-Quadras, qui va opinar que si el 1995 el seu partit no hagués abandonat la defensa d'un projecte espanyol des de Catalunya, ara el PP català tindria entre 28 i 30 diputats al Parlament i igualaria el PSC. "Davant algunes declaracions no tinc res per comentar. Els fets es comenten per si sols. Els catalans han dit que volen un partit de Catalunya que defensi com a prioritat els interessos de Catalunya però en una Espanya del segle XXI", ha subratllat la líder del PPC, que ha apuntat que ella ha aconseguit superar els 15 escons que Vidal-Quadras va aconseguir el 1995 "sense ser al Parlament".

"En el PP català ja no hi ha cap tipus de debats, al contrari. Està absolutament cohesionat", ha afirmat la presidenta del PP català, que insisteix a veure les autonòmiques del 28 de novembre com una avantsala de la victòria del PP en les generals.

El concert anticonstitucional

Preguntada per una possible col·laboració entre PP i CiU a partir del 2012, quan hi ha previstes les pròximes eleccions generals, ha assegurat que qualsevol decisió la prendrà la direcció nacional del seu partit, i que és prematur parlar ara d'això.

En qualsevol cas, ha reiterat que el concert econòmic que reclama Artur Mas per a Catalunya "no està en el marc de la Constitució" i que portaria a "un altre model d'Estat", potser de tipus "confederal", si altres comunitats seguissin els passos de Catalunya

stats