Política 01/07/2015

El misteri de la resposta de Rajoy a les 23 propostes de Mas per al diàleg es perpetua

El PP asseguren ara que no té previst fer pública la suposada resposta del govern espanyol que la líder del PP a Catalunya va afirmar el 15 d'abril que s'estava ultimant

Marc Colomer
2 min
Sánchez-Camacho va brandar el suposat document de resposta a Mas en la sessió de control del ple del 15 d'abril / ACN

BarcelonaNi rastre del suposat document del govern espanyol per valorar les 23 propostes per al diàleg que el president de la Generalitat, Artur Mas, va fer a mans de Mariano Rajoy en la reunió que van mantenir a finals de juliol del 2014 a la Moncloa. El PP, segons han admès fonts de la formació consultades per l'ARA, no preveu ara ni contestar ni fer pública la suposada resposta que el 15 d'abril d'enguany la líder del PP a Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, va assegurar que els populars catalans estaven enllestint amb les aportacions de diverses àrees del govern espanyol.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Camacho va brandar durant la sessió de control del ple del 15 d'abril el que va presentar com un document del govern espanyol de resposta i contrast de cadascuna de les propostes que va fer Mas a Rajoy. Poca estona després d'aquella sessió, però, i davant la insistència dels periodistes per conèixer el contingut del document, la mateixa Camacho va haver d'admetre que l'anàlisi misteriós no era obra del govern espanyol, sinó el que va anomenar un document de treball intern que encara estava elaborant el PP de Catalunya amb informació suposadament obtinguda per diverses vies de l'executiu de Rajoy.

Però encara va anar més enllà i, després de reconèixer que no seria un document oficial del govern espanyol sinó de partit, es va comprometre a lliurar-lo al president de la Generalitat i fer-lo públic "perquè es visualitzi -va dir- que en el marc d'un context pressupostari molt difícil per a tot Espanya s'està treballant en aquestes 23 propostes". Volia transmetre la seva voluntat d'"oposició constructiva".

Fins passades les eleccions, res

Què ha canviat en aquests mesos? Les fonts consultades consideren que el calendari electoral i el clima de confrontació i bloqueig del diàleg del qual en responsabilitzen l'executiu d'Artur Mas -el Govern en culpa Rajoy en l'informe "Crònica d'una ofensiva premeditada"- fa inviable a aquestes alçades debatre les propostes de Mas. Ara ja situen la represa de qualsevol diàleg més enllà de les eleccions tant catalanes com espanyoles. Pilota endavant.

stats