Política
Política 10/02/2011

Sánchez-Camacho: "Que no es digui que Catalunya està demanant més del que li pertoca"

La diputada del PP s'ha desmarcat de les crítiques de companys de partit que critiquen que la Generalitat s'endeuti més

Redacció
1 min
Sánchez-Camacho, durant la sessió de control al Parlament

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } Alicia Sánchez-Camacho ha insistit en la postura del Partit Popular català de defensar una major capacitat d'endeutament per a la Generalitat. Ho ha explicat en una entrevista a Catalunya Ràdio, en la qual s'ha desmarcat del corrent dominant entre presidents de comunitats autònomes del seu partit, que han criticat la mesura i han acusat Catalunya de gaudir d'un tracte de favor. La diputada, però, ha evitat desautoritzar els seus companys de files, quan l'entrevistador li ho ha demanat directament. “Jo el que dic és que aquí no hi ha cap tracte de favor per a Catalunya”.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

“Que no es digui que Catalunya està demanant més del que li pertoca”, ha explicat, després de dirigir les seves crítiques al president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero: “Zapatero ha actuat sense rigor i ha generat confusió. És la mateixa llei la que permet el refinançament”. Camacho ha recordat que totes les comunitats autònomes haurien de poder accedir a aquesta capacitat de refinançament sempre que presentin un pla “rigorós” com el català. La líder del PP a Catalunya ha assenyalat que “el dèficit pot estar en el 4,2 i no el 3,3 que ens deia Montilla. No ens podem permetre no tenir liquiditat per generar riquesa i sortir de la crisi”.

Sobre el fons de competitivitat, la diputada ha recordat que ella no hi estava a favor, però demana que es compleixi l'acord i, per tant, que arribin els 1.300 milions que hi ha pendents.

stats