Política 30/04/2012

Sánchez-Camacho: “Rajoy sap que el govern de Catalunya és seriós i complirà amb el dèficit”

La líder del PPC ha dit a Catalunya Ràdio que està "convençuda" que el govern espanyol "complirà" amb els deutes que té amb Catalunya quan hi hagi diners per fer-ho

Ara
1 min

BarcelonaLa presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, defensa que el govern espanyol "valora els esforços del govern de Catalunya per reduir el dèficit" i, en aquest sentit, descarta l'opció de la intervenció: "Rajoy sap que el govern de Catalunya és seriós i complirà amb el dèficit", ha dit en una entrevista a 'El matí de Catalunya Ràdio'.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En declaracions a la mateixa emissora aquest matí, el portaveu del Govern, Francesc Homs, ha assegurat que l'objectiu de l'executiu català és complir amb el dèficit, tot i que ha admès que "és complicat". Homs ha posat el topall de la primera quinzena de maig perquè el Govern concreti el pla d'ajustament que inclourà noves retallades.

La líder dels populars catalans, que divendres passat es va reunir amb Mariano Rajoy i li va demanar "gestos cap a Catalunya", assegura que va traslladar al cap de l'executiu espanyol la necessitat d'un sistema de finançament per a Catalunya "més equilibrat", a la vegada que va demanar-li que es paguin els fons de competitivitat i els diners de la disposició addicional tercera. Sánchez-Camacho ha dit que està "convençuda" que el govern espanyol "complirà", però ha recordat i ha posat l'accent en el fet que "ara no hi ha diners".

La presidenta del PPC també s'ha referit a la campanya d'impagament de peatges #novullpagar, que ha titllat d''inadequada i irresponsable": "Els polítics hem de treballar per la solució, no per fomentar la insubmissió", ha conclòs.

stats