POLÍTICA
Política 23/01/2011

Sánchez-Camacho repetirà amb tota probabilitat com a senadora

La presidenta del PP és senadora des de l'abril del 2008 designada pel Parlament de Catalunya

Acn
2 min
Alícia Sánchez-Camacho al seu escó del Senat espanyol, el 23 de Juny de 2010.

BarcelonaLa presidenta del PP de Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, repetirà amb tota probabilitat com a senadora la pròxima legislatura. Així ho han assegurat a l'ACN fonts pròximes a la direcció del partit. Tot i això, es preveu que l'anunci oficial del PPC sigui durant la primera setmana del mes de febrer. Que repeteixi com a senadora respon a dos arguments: el primer és que històricament els presidents del PPC han estat a la vegada senadors, els més recents, per exemple, Daniel Sirera, Josep Piqué i Alberto Fernández Díaz i el segon argument és el paper cada vegada més rellevant que ha anat agafant Sánchez-Camacho dins de la direcció del PP de Gènova sobre tot després dels seus resultats electorals.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Sánchez-Camacho és senadora per Catalunya i designada pel Parlament des del 16 d'abril del 2008, quan va substituir al que era en aquell moment president del PPC, Daniel Sirera, que va renunciar al càrrec. A diferència de la tònica habitual, Sánchez-Camacho va ocupar un escó al Senat sense ser presidenta dels populars catalans. La que era candidata del PP per Girona va tenir un lloc a la Cambra Alta després de no aconseguir l'escó en les eleccions generals del 9 de març del 2008. Actualment, és portaveu a la comissió de treball i immigració, així com vocal de les comissions d'interior i la de les comunitats autònomes.

En menys de dos anys com a senadora, ha fet quatre interpel·lacions, 12 preguntes orals al ple del Senat, 13 preguntes orals en comissió i 1195 preguntes amb resposta escrita. La dirigent del PP de Catalunya va guanyar cert protagonisme en la cambra el passat mes de juny quan va tirar endavant una petició al govern espanyol perquè prohibís l'ús del burca i el nicab als espais públics. La moció va ser presentada per Sánchez-Camacho i va ser aprovada amb els vots de PP, UPN i CiU.

Si, com es preveu torna a ocupar el seu escó al Senat, la dirigent del PP català combinarà el seu càrrec amb el de presidenta del PP de Catalunya i el de presidenta del grup parlamentari.

Sánchez-Camacho compta amb la confiança total i absoluta de la direcció del PP de Gènova. La presència de Mariano Rajoy i els representants territorials de la cúpula de la formació en campanya electoral donant suport a Sánchez-Camacho en va ser una mostra. En aquest context, la direcció del PP la considera "un valor" i li està donant un paper rellevant que traspassa les fronteres del territori català. De fet, aquest cap de setmana la líder del PP català ha intervingut en la segona sessió plenària Lo primero, las personas de la Convenció Nacional del PP a Sevilla. La seva intervenció va tractar sobre la reforma de les pensions.

stats