Política 09/09/2011

Sánchez-Camacho diu que no serà ministra amb Rajoy perquè té "molta més feina" a Catalunya

La líder dels populars catalans assegura que "amb majoria absoluta" Rajoy "cuidarà molt més" Catalunya

Redacció
2 min

BarcelonaLa presidenta del Partit Popular de Catalunya, Alicia Sánchez-Camacho, ha negat taxativament aquest divendres al matí a TV3 que pugui ser ministra en un hipotètic govern encapçalat per Mariano Rajoy després del 20-N. "Ni és la meva intenció ni és la meva voluntat", ha dit. "Crec que tinc molta més responsabilitat i molta més feina a Catalunya". Sánchez-Camacho ha afegit que un govern "amb majoria absoluta" de Rajoy "cuidarà molt més Catalunya" que altres "que han aprovat lleis" que després "incompleixen". També ha dit que la seva voluntat és que el pròxim govern central "tingui la millor relació amb Catalunya". En aquest sentit ha dit que és "clau" el paper d'intermediació del PP "i de mi mateixa" amb Mariano Rajoy. Per això ha descartat completament que pugui ser ministra en un govern del president dels populars espanyols.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Alicia Sánchez-Camacho assegura que “ha defensat els interessos de Catalunya per sobre de tot”, en la polèmica al voltant de la immersió lingüística, i considera que “la majoria de catalans se senten, a la vegada, espanyols” i volen el castellà "també" com a llengua vehicular. Ha fet una crida a abandonar el debat del “bilingüisme integrador” i traslladar-lo cap a un “trilingüisme integrador”, amb una quota d'assignatures en català, castellà i anglès, del qual ha destacat que “és un model de qualitat, igualtat i competitivitat”. La presidenta del Partit Popular de Catalunya subratlla que no se sent “ni nacionalista catalana ni espanyola” i assegura que el Partit Popular no farà ni de la qüestió identitària ni de la llengua “l'eix del debat polític, com volen altres”.

La líder dels populars catalans no té cap dubte que “Rajoy tindrà un pes substancial” a Catalunya en el 20-N i assegura que “vindrà tantes vegades aquí” durant la campanya electoral que serà com si fos “el candidat de Barcelona”. Sobre el paper que tindrà el líder dels populars espanyols si assoleix la presidència, Camacho assegura que “Rajoy cuidarà molt més Catalunya si treu majoria absoluta” i assenyala “la capacitat de diàleg i de consens” com a eixos claus de la política que exercirà. “Rajoy cuidarà el govern de CiU i Catalunya, i complirem el que nosaltres pactem”, ha conclòs.

Camacho ha lloat la figura de Pep Guardiola, l'endemà de rebre la Medalla d'Or del Parlament, i ha destacat que el tècnic blaugrana representa “l'esforç, l'auto-superació, la capacitat de treball i deixar-se la pell”, a la vegada que també representa “la humilitat, la modèstia i saber gestionar la victòria”. “Comparteixo tot el que va dir”, assegura la líder popular, i subratlla la frase “si ens aixequem d'hora i penquem, som un país imparable” com un missatge positiu i esperançador “per sortir de la crisi”.

stats