Política 12/03/2012

Sánchez-Camacho garanteix al Govern el seu suport si cal retallar els sous públics fins al 5% per complir amb el dèficit

El PP de Catalunya celebrarà el seu congrés el proper 5 i 6 de maig

Acn
3 min
La presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho / ACN

BarcelonaLa presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, ha garantit aquest dilluns el seu suport al Govern en cas que calgués retallar els sous públics fins al 5% per complir amb el dèficit. Tot i reconèixer que encara falta saber els pressupostos de l'Estat per saber si són necessaris més ajustos a Catalunya, Camacho ha assegurat que el seu partit donarà suport a "totes les mesures" que el Govern necessiti per complir amb l'1,5% de dèficit. Paral·lelament, la presidenta del PPC ha promès que el govern de Mariano Rajoy garantirà la liquiditat de les comunitats autònomes en la confecció dels pressupostos del 2012 i ha avançat que el PP de Catalunya celebrarà el seu congrés el proper 5 i 6 de maig."Així mateix, ja s'ha demanat a les diferents organitzacions territorials i a Noves Generacions que proposin dates per als seus congressos, que s'hauran de celebrar abans del proper 30 de juny. ha continuat Sánchez-Camacho, que també ha volgut destacar el "diàleg permanent i fluid" entre el govern espanyol i l'executiu català, tot assegurant que les transferències pendents a Catalunya es faran de manera "lleial" en aquest marc d'entesa entre les dues administracions. Pel que fa a la llei d'acompanyament dels pressupostos, que es debatrà aquest dimecres al Parlament, Sánchez-Camacho ha assegurat que el PPC manté la seva postura d'abstenció per facilitar la seva aprovació.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Catalunya Emprèn"

"No és la llei que voldríem però sí que ha estat substancialment millorada perquè ha rebaixat la taxa turística, l'euro per recepta i altres impostos com el cànon de l'aigua", ha enumerat Sánchez-Camacho, que, no obstant, ha lamentat que el Govern no hagi passat més la tisora en "despeses supèrflues" o hagi aportat una major transparència en la política de subvencions públiques. Igualment, la presidenta popular ha avançat que, fruit de l'acord pressupostari entre PP i CiU, demà el Govern presentarà un pla de suport als emprenedors.

"Es tracta del Catalunya Emprèn, que servirà com a estímul per a la creació d'empreses, facilitant l'accés al crèdit a través de préstecs de l'ICO, atorgant ajuts a la formació i reduint la burocràcia i els tràmits", ha afirmat la presidenta del PPC, que, "per lleialtat institucional", ha deixat que sigui el mateix Govern aquest dimarts qui detalli tots els aspectes d'aquest paquet de mesures de suport als empresaris, els emprenedors i els autònoms.

Crítica als sindicats

Pel que fa a la convocatòria de vaga general, Sánchez-Camacho s'ha mostrat especialment crítica amb els sindicats i els socialistes. "Si els sindicats volen tenir credibilitat no poden anar de la mà del partit socialista, que ha ocasionat més de tres milions d'aturats durant el seu govern", ha sentenciat la presidenta del PPC, que ha tirat amb bala contra el PSOE, tot assenyalant que "els que han destruït més ocupació de la història no poden presentar-se ara com els defensors dels treballadors". En aquesta línia, ha instat a sindicats i partits polítics a deixar el carrer i fer propostes per millorar la reforma laboral. "És el moment de construir, no de posar obstacles", ha puntualitzat Sánchez-Camacho.

Segons la presidenta del PPC, el de Rajoy és un govern que dialoga i ha posat com aval els 14 acords amb els sindicats en l'etapa d'Aznar. "Es mantindrà el diàleg social i el debat parlamentari per completar la reforma laboral, però també es mantindrà la fermesa en el full de ruta per crear ocupació i treure Espanya de la crisi", ha insistit Sánchez-Camacho, que ha insistit que la reforma laboral" aconseguirà evitar el tancament d'empreses" i és la "gran oportunitat per a milions de persones que estan a l'atur".

Una vaga "perjudicial" per a Catalunya

Parlant de Catalunya, Sánchez-Camacho considera que la vaga general serà "perjudicial". "Catalunya no la necessita i la perjudica perquè suposa més pèrdua de riquesa i inactivitat durant tot un dia que agreujarà la crisi", ha manifestat la presidenta del PPC, que apunta que la vaga general hauria d'haver estat l'última mesura que haurien d'haver aprovat els sindicats. "El PSC i els sindicats en aquests últims set anys no han arribat a cap acord important ni cap reforma laboral profunda. I la vaga general no és la resposta constructiva ni la solució que necessita Catalunya i Espanya", ha finalitzat Sánchez-Camacho.

stats