Política
Política 01/09/2011

Sánchez-Camacho: "Estic fent totes les gestions necessàries perquè CiU formi part del pacte de la reforma constitucional"

La presidenta del PPC confia que CiU presenti “un nombre d'esmenes raonable” a la reforma i pugui formar part del pacte

Redacció
1 min

BarcelonaAlicia Sánchez-Camacho assegura que està fent “totes les gestions necessàries perquè CiU formi part del pacte de la reforma constitucional". Així ho ha expressat en una entrevista radiofònica en el Matí de Catalunya, en què ha destacat que no tindria cap sentit que un partit com CiU, “que ha estat sempre en les grans reformes”, ara es mantingués al marge d'aquesta. En aquest sentit, la presidenta del PPC confia que CiU presenti “un nombre d'esmenes raonable” que permeti la seva adhesió al pacte, a la vegada que qüestiona com la coalició nacionalista ha pogut donar suport fins al final “a algunes mesures presentades per Zapatero, com la retallada del 5% dels sous dels funcionaris” i en canvi s'oposa ara a una reforma que pretén “establir límits màxims de dèficit, establint casos puntuals en què es pugui sobrepassar”. Camacho està segura que “CiU està d'acord que l'Estat no gasti més del que té” i ofereix mà estesa per “parlar d'un model de finançament que garanteixi la solidaritat”, tot i que creu que aquest és un debat al marge de la reforma de la carta magna: "si el PP governa, no es tanca a negociar el pacte fiscal de Catalunya quan passi la crisi".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Sobre la retallada anunciada per la presidenta de Castella-la Manxa, la líder dels populars catalans assegura que "el pla d'ajust de Cospedal va en la línia del que nosaltres vam votar amb CiU".

stats