Política 28/02/2015

Sánchez-Camacho diu que el procés està en via morta: "Aquesta ha estat la gran setmana negra d'Artur Mas"

La presidenta del PP a Catalunya reivindica que el PP és "l'únic partit que de veritat defensa la unitat d'Espanya i fa oposició al Parlament" i carrega contra Ciutadans i Podem

Efe
2 min
La presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, amb el portaveu del partit, Enric Millo, i la candidata a Girona, Concepció Veray / ACN

GironaLa presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, ha dit que aquesta setmana –en què ha comparegut al Parlament de Catalunya la família Pujol, i el Tribunal Constitucional i el Consell de Garanties Estatutàries han tombat eixos del procés sobiranista com les consultes o les estructures d'estat– ha estat "la gran setmana negra d'Artur Mas", a qui ha qualificat com "el rei de l'engany".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Sánchez-Camacho, en un acte a Girona per presentar la candidata popular a l'alcaldia, Concepció Veray, ha sigut contundent a l'hora de valorar la situació del procés sobiranista: "Està en via morta, que ho sàpiga tothom". Per justificar-ho, Camacho ha recordat els esdeveniments de la setmana, i ha assenyalat que a Mas se li "va complicar" la setmana ja dilluns, "amb el seu amic íntim de la família Pujol", en al·lusió a Jordi Pujol Ferrusola.

Després, ha dit, "el TC va deixar clar que la llei de consultes era un frau de llei i que la consulta del 9-N també. "L'estat de dret ha funcionat, ni Mas ni el seu soci Junqueras estan per damunt de la llei ni els tribunals", ha sentenciat. També ha furgat en la decisió del Consell de Garanties, que ha considerat les estructures d'estat que promou el Govern "inconstitucionals", i en el fet que el Tribunal Superior de Justícia "va rebutjar tots els recursos presentats davant la querella contra Mas, Rigau i Ortega".

Carrega contra Ciutadans i Podem

Camacho ha criticat que els partits independentistes considerin les eleccions municipals del pròxim 24 de maig com una primera volta d'unes autonòmiques enteses com a plebiscit sobiranista. La líder del PP a Catalunya ha afirmat que els comicis del pròxim 24 de maig "condicionaran" el 27-S únicament perquè CiU tindrà constància "que aquell dia no tindrà un bon resultat".

També ha carregat contra Ciutadans i Podem, i ha reivindicat que el PP és "l'únic partit que de veritat defensa la unitat d'Espanya i fa oposició al Parlament". "No es pot caure en els populismes de Veneçuela, ni d'Ítaca, ni de les tertúlies de televisió i les cares maques", ha indicat la presidenta popular a Catalunya.

Per la seva banda, la candidata a l'alcaldia de Girona, Concepció Veray, ha adquirit el compromís que, si el seu partit governa o té responsabilitats en el govern local, l'Ajuntament deixarà de pagar la quota de l'AMI.

stats