Política 22/05/2015

Sánchez: "Podem i Ciutadans no estan preparats per governar"

Retreu als de Rivera i Iglesias que facin la mateixa "vella política de partidisme" de sempre

Efe
2 min
Pedro Sánchez, en un acte recent / EFE

MadridEl secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha afirmat aquest divendres que Podem i Ciutadans "no estan preparats" per liderar el canvi a Espanya, com han demostrat, diu, a Andalusia, encara que sí que els ha animat a participar d'aquest procés sempre que el liderin els socialistes. Sánchez, en declaracions a la Cadena SER, ha subratllat que "si de veritat es vol canviar la política a Espanya i posar fi als governs del PP, cal votar al PSOE" en les eleccions municipals i autonòmiques del proper diumenge. Crida al vot útil l'últim dia de campanya.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Tant Podem com Ciutadans, si alguna cosa han demostrat des del passat 22 de març, és que podran participar del canvi, però no governar. Governar el canvi no crec que estiguin preparats per a això, perquè precisament el que estan fent a Andalusia és just el contrari ", ha raonat Sánchez en referència al fet que les dues forces emergents s'hagin oposat a la investidura de Susana Díaz com a presidenta de la Junta.

Al seu entendre, les forces polítiques que lideren Albert Rivera i Pablo Iglesias "tenen una enorme oportunitat d'aportar coses noves", però ha lamentat que fins ara s'hagin inclinat per "la vella política del partidisme". El secretari general no ha descartat que el PSOE governi "a la majoria de municipis i comunitats autònomes" una vegada que s'ha consolidat com "la primera força de l'esquerra" i després que fa vuit mesos se li qüestionés aquest paper davant la irrupció de Podem.

"El PSOE no governarà a qualsevol preu"

Després de deixar clar que l'adversari del PSOE és el PP, Sánchez ha puntualitzat que el PSOE "no governarà a qualsevol preu" i que no liderarà "cap front del no" perquè la seva intenció és "construir" i fer veure que "la pluralitat no pot ser bloqueig". La campanya electoral ha posat de relleu, segons el líder del PSOE, que el seu partit, després de les debacles electorals de 2011 i de les europees de l'any passat, "ha tornat amb força" i "aspira a guanyar per governar i liderar el canvi segur que volen els espanyols ".

Sobre la falta de sintonia amb Susana Díaz, evidenciada en el míting de Sevilla de dimecres, Sánchez ha volgut restar-li importància assegurant que comparteixen "un mateix camí", però "que cada un té la seva pròpia personalitat i la seva pròpia forma d'entendre la política ", igual que altres barons del PSOE. "Susana és un gran referent del socialisme andalús i espanyol i em sento molt orgullós de les coses que està fent a Andalusia", ha postil·lat.

Passi el que passi el 24M, Sánchez ha reiterat que es convocaran primàries al PSOE pel 26 de juliol per elegir candidat a la Moncloa i que ell es presentarà. Sobre si també ho farà Susana Díaz, ha respost: "Ha dit que vol ser la presidenta de la Junta els propers anys i aquesta és la qüestió". Sánchez, que ha eludit dir en quines comunitats podria governar el PSOE, ha reconegut que, com a "capità de l'equip", sempre "s'ha de fer responsable" del resultat electoral, però ha afegit que l'èxit serà principalment dels candidats.

stats