Política 19/01/2016

Sánchez augmenta la pressió a Rajoy: el veu "aïllat" i incapaç d'arribar a acords

Rivera critica que el PSOE vulgui governar amb el suport d'independentistes

G. Pruna
2 min
El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez / EFE

BarelonaAmb fins i tot el rei Felip VI reconeixent que les negociacions per a la investidura del proper president del govern espanyol són complicades, aquest dimarts el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha augmentat la pressió sobre el president en funcions, Mariano Rajoy. El dirigent popular és qui, en tant que força més votada, té la primera oportunitat de formar govern. Una possibilitat que necessita, com a mínim, l'abstenció del PSOE.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En un esmorzar informatiu a Madrid on exercia de presentador de l'alcalde de Valladolid –Óscar Puente– Sánchez ha allunyat un cop més l'opció d'un acord entre socialistes i populars, i ho ha fet tensant encara més les relacions amb Rajoy, a qui ha acusat de representar "un projecte polític esgotat, assetjat per la corrupció i aïllat" i de ser incapaç de "acordar res amb ningú".

El dirigent socialista ha furgat així en la "incapacitat" de Rajoy de trobar aliats, a qui ha retret que no estigui negociant amb altres grups la seva investidura tot i que falten poques setmanes per al primer debat, que es podria celebrar entre l'última setmana de gener i la primera de febrer. Segons Sánchez, quatre anys "governant d'esquenes a tothom" han passat factura a Rajoy i el PP. A més, ha fet una crida a donar continuïtat a l'etapa de canvi que es va obrir amb les eleccions municipals i autonòmiques de maig.

Rivera, contra el PSOE

També ha parlat sobre la investidura el president de Ciutadans, Albert Rivera, que ha coincidit amb Sánchez en opinar que Rajoy té un projecte "obsolet". Malgrat això, el líder de C's ha carregat contra el dirigent socialista per "no tenir projecte" per a Espanya i perseguir només una suma aritmètica que li permeti governar sense importar-li amb qui ho fa ni si hi té res en comú. "Una cosa és que no vulguis Rajoy i una altra que tinguis una majoria per governar", ha dit en una entrevista a RNE.

El polític català s'ha referit també a la notícia avançada per l'ARA sobre que la Generalitat es retirarà d'alguns processos judicials contra activistes, un fet que ha atribuït al fet que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, és el candidat de la CUP "i un independentista de pro".

stats