ELECCIONS A L’ASSEMBLEA
Política 03/05/2015

Sànchez busca liderar l’ANC amb un equip de 58 persones

R.t. / S.g.
2 min
Jordi Sànchez ha formalitzat la candidatura per formar part del secretariat nacional de l’ANC.

BarcelonaL’ANC va fer públiques ahir les candidatures presentades per aspirar a formar part del seu secretariat nacional, que -si es ratifiquen- es podran votar el 9 de maig. En aquest procés, 139 persones competiran per les 75 places a la cúpula de l’entitat, 56 de les quals volen entrar-hi com a representants nacionals -així se’n trien 25- i els altres 83 com a veu del territori -en sortiran 50-. Malgrat el gran nombre d’activistes que pugnaran per integrar el secretariat, l’únic equip ampli que ha plantejat un projecte comú és el de Junts, que integra, entre d’altres, l’exdirigent de la Crida i actual adjunt al Síndic de Greuges, Jordi Sànchez, previsible relleu de Carme Forcadell com a president de l’ANC.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A Sànchez l’acompanyen membres de l’actual cúpula i noves incorporacions, entre les quals l’escriptor i historiador Agustí Alcoberro, l’escriptora i traductora Liz Castro i l’exdiputada d’ICV al Congrés Carme Garcia -va estripar el carnet del partit a l’octubre pel rumb nacional d’ICV-. Segons el programa que proposen, Junts aspiren a “fomentar la unitat d’acció” i “promoure i demanar aquesta mateixa coherència i unitat” als partits polítics, i a fer arribar el projecte independentista a nous sectors que encara “no hi estan il·lusionats” o el poden veure amb “recel”. “El que ningú pot oblidar és que hem iniciat el temps de descompte en el litigi actual que com a país lliurem amb l’estat espanyol”, assegura Sànchez.

L’altra única candidatura col·lectiva a nivell nacional està formada per només dos membres, els ecologistes Josep Puig Boix, exregidor de l’Ajuntament de Barcelona, i Santiago Vilanova, en la candidatura Per un Estat Ecològic. Altres aliances tenen lloc entre candidats de la mateixa territorial. En quatre d’aquestes territorials, però, no hi haurà pugna, ja que s’hi han presentat tants candidats com llocs per triar. A la de la Catalunya Nord fins i tot es postulen dues persones per a tres places.

stats