Política 25/05/2016

Sánchez marca distàncies amb Iglesias i li recorda que l'esquerra no és "independentista"

El líder del PSOE torna a carregar contra Podem i apel·la al vot útil en un acte a València. "El canvi no té intermediaris", sosté el dirigent socialista

Salva Almenar
2 min
Pedro Sánchez ha apel·lat al vot útil com l'única solució per fer fora de la Moncloa Rajoy.

ValènciaEl secretari general del PSOE i candidat socialista a la presidència del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha elevat el to de la precampanya carregant contra Podem, que amenaça de superar en vots els socialistes en les eleccions del pròxim 26 de juny. En un acte celebrat a la localitat valenciana de Burjassot, el líder socialista ha tornat a apel·lar al vot útil com l'única manera de propiciar un canvi al govern espanyol. En aquest sentit, Sánchez ha recordat que Podem i el seu líder, Pablo Iglesias, van bloquejar un govern de canvi i ha advertit que per fer fora Mariano Rajoy de la Moncloa és necessari que el PSOE guanyi les eleccions.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El líder socialista ha centrat la seva intervenció a criticar la "passivitat" de Rajoy però sobretot a denunciar la "intransigència" d'Iglesias, que després de les eleccions del 20 de desembre va bloquejar la seva investidura. Pedro Sánchez s'ha adreçat directament als votants de Podem que van pensar que amb el seu vot creien que possibilitarien el canvi a Espanya i els ha demanat que "si de debò volen que hi hagi canvi, que diguin 'sí' al canvi que proposa el PSOE". "El canvi no té intermediaris", ha dit un Pedro Sánchez que ha combinat promeses electorals amb durs retrets a Podem.

Sánchez ha dit que sols apostar per la papereta del PSOE el pròxim 26 de juny "garanteix el canvi" i ha afirmat que si necessita el suport d'altres partits per governar serà "generós". "Molt més del que ho han estat amb mi", ha afegit el candidat socialista.

Sobre la repetició d'eleccions, Sánchez ha afirmat que hi ha una cosa que han après en aquests darrers cinc mesos i és que "si no guanya el PSOE no hi haurà canvi al govern d'Espanya". "El PSOE és el partit del canvi, amb únicament quatre lletres. Ho dic perquè al pas que anem hi ha qui haurà de presentar-se a les eleccions amb una papereta apaïsada", ha ironitzat Sánchez sobre l'aliança entre Podem i Esquerra Unida. Una crítica que també pot ser entesa com un dard al secretari general del PSPV i president de la Generalitat, Ximo Puig –absent per incompatibilitats d'agenda–, qui advocava per una entesa al Senat amb Compromís i Podem.

Especialment crític s'ha mostrat amb el candidat de Podem, Pablo Iglesias, a qui ha definit com una persona menys d'esquerres que ell. "L'esquerra sempre ha estat internacionalista i no independentista; l'esquerra sempre ha estat tolerància i no intransigència; i l'esquerra sempre governa per al futur i no s'acontenta a invocar un futur que mai arriba perquè permet que la dreta governi el present".

Per últim, Sánchez ha dit que pot coincidir amb Pablo Iglesias en la necessitat d'acabar amb el govern de Rajoy, tot i que li ha retret que per a això Podem posi la condició que el futur president no sigui un candidat socialista. "Per això el PSOE ha de guanyar les eleccions, perquè hi hagi eixe canvi que tots volem al govern espanyol", ha sentenciat el líder socialista davant poc més de 1.000 persones.

stats