Política 28/05/2016

Sánchez eleva el to contra Podem: "Votar Iglesias és votar contra el PSOE"

El candidat socialista acusa Rajoy de ser "un president en B"

Dani Sánchez Ugart
2 min
Pedro Sánchez aquest dimecres a l'Hospitalet de Llobregat / ACN

MadridPablo Iglesias es perfila com el principal blanc de les crítiques del candidat del PSOE a les eleccions del 26 de juny, Pedro Sánchez, en aquesta campanya. Les ferides de la investidura fallida encara couen, i el líder socialista necessita frenar l'escalada de la formació lila, que des de l'anunci del seu acord amb Esquerra Unida s'ha consolidat a les enquestes com a segona força més votada.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per això, Sánchez està dedicant més dards en els seus mítings de precampanya al líder d'esquerres que no pas al qui ell reconeix com el seu rival directe en la cursa a la Moncloa, l'actual president en funcions, Mariano Rajoy. "Voleu que ho digui clar?", ha preguntat aquest dissabte als militants que s'han aplegat en un míting a Eivissa: "Votar Iglesias és votar contra el PSOE".

Aquest serà el missatge que el candidat del PSOE intentarà inocular en els votants que demanen canvi: que Iglesias el bloqueja, mentre que ell n'és el garant. "El problema d'Iglesias no era l'acord amb Ciutadans, que era progressista. El seu problema és que, tot i que no dubto que volen Rajoy fora de la Moncloa, la seva prioritat és que el PSOE no governi", ha lamentat.

El líder socialista ha avisat els votants que "els intermediaris encareixen el preu" d'aquest canvi, i per això ha demanat que els qui el vulguin votin el PSOE i no altres opcions pensant que faran pinya per descavalcar Rajoy.

Però després de dir tot això, Sánchez ha tret pit per no haver "acceptat aquest os de mal rosegar d'Iglesias, que volia controlar els serveis d'intel·ligència, ni el dels partits independentistes, que volen trencar el nostre país". És a dir, mentre acusa Podem de ser un bloquejador del canvi, el candidat socialista es vanta de les seves línies vermelles, que van impossibilitar l'acord d'investidura que hauria garantit aquest relleu a la Moncloa.

Malgrat centrar les seves crítiques en Iglesias, Sánchez tampoc no ha oblidat l'actual inquilí de la Moncloa, Mariano Rajoy, en el seu discurs: "És un president en B, perquè ho té tot en B, el programa electoral, la comptabilitat, les finances".

stats