Política 20/06/2017

Sánchez citarà la setmana que ve Iglesias i Rivera per estudiar un canvi de govern

Rivera descarta sumar esforços per desbancar Rajoy

Ara
2 min
Albert Rivera i Pedro Sánchez la setmana passada al Congrés.

MadridEl secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha convocat Podem i Ciutadans la setmana que ve per començar a explorar si poden col·laborar junts amb l'objectiu de canviar el govern del PP i les seves polítiques.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Davant els diputats, senadors i eurodiputats socialistes reunits al Congrés per aprovar la renovació de les direccions parlamentàries, Sánchez ha anunciat que aquesta mateixa setmana trucarà als líders de Podem, Pablo Iglesias, i Ciutadans, Albert Rivera, per proposar-los una trobada la setmana que ve en el format que considerin, encara que el líder socialista pressuposa que haurà de ser "per separat".

Minuts després, Rivera ja li ha respost: descarta sumar esforços per desbancar Rajoy. "Volem guanyar el PP a les pròximes eleccions", ha assegurat. "Jo no entraré al bucle de Sánchez. Que ens deixi treballar al Parlament, perquè els espanyols no mereixen més bloqueig", ha reiterat el soci de Rajoy.

Després d'explicar que "la prioritat" del PSOE en aquesta etapa és "canviar el govern i les seves polítiques", Sánchez s'ha referit a Podem i Ciutadans com les primeres formacions amb les quals els socialistes han de liderar el canvi. "Quants metres podem avançar junts, cinc, deu, vint, cent metres? Podem arribar fins a la Moncloa junts? No ho sé, però l'important és que comencem a caminar, el camí es fa caminant", ha dit als emergents.

Sánchez proposa iniciar aquest recorregut la setmana que ve, explorant iniciatives parlamentàries que serveixin per "rescatar" els joves d'una "realitat molt dura". Amb escasses possibilitats de poder-se emancipar dels seus pares abans dels 30 anys, el 75% dels menors de 35 anys o està a l'atur, o té una feina precària o ha hagut d'emigrar, ha exposat el líder socialista, que ha advertit que un terç dels menors de 16 anys està en risc d'exclusió social.

El líder del PSOE s'ha marcat com a objectius prioritaris "acabar amb el becariat, amb els treballs no remunerats", rescatar el mig milió de joves que van abandonar els seus estudis per posar-se a treballar al boom immobiliari, apostar per polítiques públiques que facilitin l'emancipació dels joves, rebaixar les matrícules universitàries i augmentar les beques d'estudis.

Com va indicar el diumenge en la clausura del 39è congrés del PSOE, Sánchez ha reiterat que els socialistes només competeixen amb el PP, al qual cal guanyar per arribar a la Moncloa i poder governar per "la justícia social".

stats